Agroland Agribusiness atrage 10 milioane lei printr-un plasament privat de obligațiuni

Agroland Agribusiness atrage 10 milioane lei printr-un plasament privat de obligațiuni

Florin Radu, Director General, Agroland Agribusiness

scris 29 iul 2021

Agroland Agribusiness a încheiat cu succes și în mod anticipat, în prima azi, o ofertă primară de vânzare de obligațiuni de tip plasament privat, prin care compania a atras 10 milioane lei. 

Obligațiunile, cu simbolul AAB26, emise în cadrul plasamentului privat, derulat pe 28 iulie, sunt denominate în lei, au scadența la 5 ani și o rată anuală fixă a cuponului de 9% stabilită de emitent, cupoanele urmând să fie plătite semestrial. Valoarea nominală a unei obligațiuni AAB26 este de 100 lei, iar subscrierea minimă în cadrul plasamentului a fost de 60.000 lei (600 de obligațiuni).

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Furtună violentă în București și în Ilfov. O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut peste două locuințe. Mai multe trenuri au fost anulate CITEȘTE ȘI FOTO Furtună violentă în București și în Ilfov. O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut peste două locuințe. Mai multe trenuri au fost anulate

Valoarea inițială a ofertei, de 5 milioane lei, a fost extinsă de emitent la 10 milioane lei ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor. Subscrierile totale înregistrate în plasament au fost de peste 13,6 milioane lei.

Fondurile obținute vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea activității atât organic prin finanțarea investițiilor în active fixe și a nevoii de fond de rulment sau a altor cheltuieli curente, cât și prin eventuale fuziuni sau achiziții și participarea în start-up-uri din domeniul agriculturii.

Agroland Agribusiness va face demersurile necesare listarii obligațiunilor AAB26 pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București.

“Încheierea cu succes a acestui plasament de obligațiuni este o realizare importantă pentru noi și încă un pas major în direcția dezvoltării companiei, alături de listarea recentă la Bursă. Eforturile din ultimii ani se oglindesc și în indicatorii financiari ai Agroland Agribusiness, care se află pe o curbă ascendentă și în 2021. În continuare, ne dorim să creștem într-un ritm susținut, dar natural, și să investim în calitatea input-urilor pe care le comercializăm, precum și în diversificarea portofoliului, cu produse realizate după rețete proprii. O parte a fondurilor pe care le avem la dispoziție va merge, la fel ca până acum, către susținerea start-up-urilor din domeniul agricol și creșterea nivelului de inovație și digitalizare din această industrie, prin proiectul AgTech TM”, a spus Florin Radu, Director General, Agroland Agribusiness.

Comisia Europeană a avizat vânzarea de către OTE a participației de 54% la Telekom Romania Communications, divizia de rețele fixe a Telekom, către Orange România, dar cu o condiție CITEȘTE ȘI Comisia Europeană a avizat vânzarea de către OTE a participației de 54% la Telekom Romania Communications, divizia de rețele fixe a Telekom, către Orange România, dar cu o condiție

În 2021, Agroland Agribusiness a fost a doua companie din grupul Agroland care s-a listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București, cu simbolul AAB, după compania-mamă Agroland Business System (simbol AG). În total, grupul a reușit să obțină peste 22 milioane lei prin trei runde de finanțare intermediate de TradeVille.

Agroland Agribusiness estimează pentru primul semestru din 2021 o cifră de afaceri de 13,3 milioane lei, în creștere cu 33% față de perioada similară a anului trecut. Rezultatul net estimat pentru primul semestru este de 795,1 mii lei, în creștere cu 141% față de perioada similară a anului trecut.

Agroland Agribusiness și-a început activitatea în 2016 ca o divizie a companiei-mamă Agroland Business System. Din 2017, Agroland Agribusiness a funcționat independent juridic și financiar.

Borusan Mannesmann pregătește o fabrică în România, investiție de 8 milioane dolari. Grupul turc, interesat să furnizeze țeavă de oțel pentru BRUA CITEȘTE ȘI Borusan Mannesmann pregătește o fabrică în România, investiție de 8 milioane dolari. Grupul turc, interesat să furnizeze țeavă de oțel pentru BRUA

Obiectul principal de activitate al Agroland Agribusiness este comercializarea de input-uri pentru agricultură convențională și organică, inclusiv fertilizanți, produse pentru protecția plantelor și semințe. Activitatea secundară privește tranzacționarea cerealelor.

Alături de produsele achiziționate de la furnizori, compania lucrează cu aceștia pentru dezvoltarea unor produse personalizate cu formule proprii, îmbunătățind astfel marjele și susținând creșterea productivității fermierilor. De curând, compania deține în portofoliu și o gama de produse pentru cultură organică.

viewscnt
Afla mai multe despre
agroland agribusiness
obligațiuni