Poliția antirevoltă din Melbourne, oraș situat în sud-estul Australiei, a făcut uz de gaze lacrimogene și de gloanțe de cauciuc pentru a dispersa o violentă manifestație a oponenților vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 pentru muncitorii din construcții, în timp ce cea mai mare parte a șantierelor din oraș au fost închise brusc.
Cel puțin trei polițiști au fost răniți și peste 40 de persoane reținute, potrivit lui Shane Patton, șeful poliției statului Victoria, al cărui capitală este Melbourne. Circa 500 de polițiști fuseseră desfășurați. Mai mulți jurnaliști au fost agresați în cursul confruntării, scrie Agerpres.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Peste 1.000 de manifestanți echipați în ținută de șantier au invadat centrul celui de-al doilea mare oraș australian, lansând rachete de semnalizare, aruncând sticle și atacând mașini ale poliției în timp ce scandau sloganuri împotriva vaccinării și carantinei.
Oponenții vaccinării obligatorii a muncitorilor în construcții s-au confruntat cu poliția fără să țină seama de apelurile lansate prin megafoane care îi invitau să părăsească zona.
Este a doua manifestație de acest gen în ultimele două zile la Melbourne, după cea la care au participat luni circa 100 de muncitori de pe șantierele de construcție, care au spart geamuri în centrul orașului. La jumătatea lunii septembrie, peste 200 de arestări au fost efectuate și unii polițiști au fost răniți în cursul confruntărilor violente cu manifestanți care se opun carantinării.
CITEȘTE ȘI FOTO Anchetă ISU, după un mesaj trimis prin Ro Alert locuitorilor din Brașov: „Ursul băăă!”Melbourne este în carantină strictă de șapte săptămâni, într-o încercare a autorităților de a stopa extinderea rapidă a variantei Delta a coronavirusului. Dar focare de contaminare au fost identificate pe șantierele de construcții unde respectarea regulilor este mai relaxată, potrivit autorităților.
Acestea au decis marți să închidă aproape toate șantierele de construcții din oraș pentru două săptămâni din cauza nerespectării reglementărilor anti-COVID de către muncitorii care lucrează acolo și după manifestații de protest împotriva noilor reguli mai stricte.
"Am fost clari: dacă nu respectați regulile, nu vom ezita să luăm măsuri", a afirmat Tim Pallas, ministrul relațiilor industriale din statul Victoria, anunțând decizia autorităților de a închide șantierele.
Închiderea administrativă a șantierelor trimite zeci de mii de muncitori în șomaj tehnic.