Val de căldură în Japonia, mai mulți morți la Tokyo

Val de căldură în Japonia, mai mulți morți la Tokyo
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2024

Șase persoane au murit de insolație la Tokyo în ultimele zile, în timp ce Japonia se confruntă cu un rar val de căldură în plin sezon ploios, determinând autoritățile să emită mai multe avertismente sanitare, informează AFP.

În weekend, prefectura Shizuoka (centru) a fost prima din Japonia unde mercurul din termometre a atins 40 grade Celsius în acest an, depășind cu mult pragul de 35 grade Celsius corespunzător definiției unei zile "extrem de calde" conform autorităților meteorologice, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ANPC a anunțat că TAROM va despăgubi pasagerii pentru zborurile anulate de luni. Compensațiile sunt cuprinse între 250 și 600 de euro CITEȘTE ȘI ANPC a anunțat că TAROM va despăgubi pasagerii pentru zborurile anulate de luni. Compensațiile sunt cuprinse între 250 și 600 de euro
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

O astfel de căldură intensă în timpul sezonului ploios este prematură și "destul de rară", fiind cauzată în parte de un puternic sistem de înaltă presiune din Pacificul de Sud, a declarat pentru AFP un responsabil al agenției meteorologice nipone.

Temperaturile au atins, de asemenea, maxime care se apropiau de 40 de grade Celsius luni la Tokyo și la Wakayama (vest), potrivit mass-media locale.

Autoritățile au emis avertizări pentru o mare parte din țară în ultimele zile, îndemnând locuitorii să evite exercițiile fizice în aer liber și utilizeze aerul condiționat în interior.

Capitala a înregistrat trei decese provocate de insolație sâmbătă și alte trei luni, când mercurul din termometre s-a apropiat de 35 de grade Celsius la prânz, potrivit biroului de examinare medicală al orașului.

Insolația face în mod particular numeroase victime în Japonia, țara cu cea mai bătrână populație din lume după Monaco.

Luni, Asociația japoneză de medicină a avertizat că numărul deceselor cauzate de epuizarea termică este în creștere, de la câteva sute pe an acum 20 de ani la aproximativ 1.500 în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
tokyo
caldura