Suedia va ucide 20% din urșii săi bruni în cadrul vânătorii anuale

Suedia va ucide 20% din urșii săi bruni în cadrul vânătorii anuale
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2024

Suedia a eliberat licențe pentru uciderea a 20% din populația sa de urși bruni în cadrul vânătorii anuale din țară, care începe miercuri, în ciuda îngrijorărilor ecologiștilor, potrivit The Guardian.

Oficialii au acordat autorizații pentru sacrificarea a puțin sub 500 de urși bruni de către vânători. Conform cifrelor oficiale, această cifră echivalează cu aproximativ 20 % din populația totală și ar reduce numărul de urși din Suedia la aproximativ 2 000 - o scădere de aproape 40 % din 2008, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Donald Trump este gata să îi ofere lui Elon Musk un post în cabinetul său, dacă va câștiga alegerile prezidențiale din SUA CITEȘTE ȘI Donald Trump este gata să îi ofere lui Elon Musk un post în cabinetul său, dacă va câștiga alegerile prezidențiale din SUA
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Numărul mare de licențe eliberate a alarmat ecologiștii, care spun că populațiile de prădători mari din Europa s-ar putea prăbuși în unele țări fără o protecție adecvată. „Este o vânătoare pură de trofee”, a declarat Magnus Orrebrant, președintele Asociației suedeze a carnivorelor. „Gestionarea faunei sălbatice în Suedia constă în uciderea animalelor în loc să le conservăm cât mai bine posibil”.

Urșii bruni au fost vânați aproape până la dispariție în Suedia în anii 1920, dar, datorită unei gestionări atente, populația s-a refăcut până la un vârf de aproximativ 3.300 în 2008. Cu toate acestea, în ultimii cinci ani, un număr tot mai mare de urși au fost vânați, ajungându-se la un record de 722 de exemplare ucise anul trecut.

În acest an, au fost eliberate licențe pentru împușcarea a 486 de urși, iar un număr nedeterminat de urși ar putea fi împușcați acolo unde se consideră că aceștia reprezintă o amenințare pentru animalele de fermă.

În noiembrie 2022, o nouă lege a conferit asociațiilor locale de vânătoare mai multă putere pentru a supraveghea gestionarea prădătorilor mari, inclusiv a urșilor. În ultimii ani, sute de lupi și de râși au fost, de asemenea, sacrificați, alimentând îngrijorarea ecologiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
suedia
ursi
vanatoare