Comisionul aplicat comercianților în cazul achiziției de produse alimentare cu tichete de masă, cadou și sociale, inclusiv cele emise prin Programul Sprijin pentru România, va fi de maximum 1%, prevede proiectul de ordonanță de urgență prin care Guvernul va extinde lista de alimente la care adaosul comercial este plafonat, analizat de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Profit.ro organizează pe 23 octombrie Profit E-commerce - Ediția a IV-a, cu sprijinul Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank.
Programul evenimentului poate fi văzut AICI
De ce este important: Recent, după ce ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat decizia Gvernului de a permite acordarea tichetelor de masă și sub formă de bani, Executivul, în urma unei întâlniri între premierul Ciolacu și ministrul Boloș, a stabilit că tichetele vor fi acordate doar în forma actuală, fără opțiunea de numerar. Comisioanele percepute însă de firmele care emit și gestionează tichetele vor fi reduse, o condiție solicitată anterior de premierul Ciolacu.
”Bonurile de masă vor rămâne pe tichete, este eliminată opțiunea de numerar, dar, săptâmâna viitoare, Guvernul va limita, prin ordonanță de urgență, comisioanele operatorilor”, precizau atunci, pentru Profit.ro, surse oficiale.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acum, ordonanța de urgență prezntată premierului Ciolacu prevede că: ”Unitățile emitente de tichete de masă, cadou și sociale, inclusiv cele emise prin Programul Sprijin pentru România, indiferent de modalitatea prin care tichetele sunt emise, electronic sau hârtie, și de tipul acestora, pot aplica comercianților la momentul decontării lor un comision de maximum 1% pentru toate produsele agricole și alimentare care se pot achiziționa cu acestea, fără a se limita la produsele prevăzute în anexa la prezenta ordonanță de urgență”.
Nerespectarea cotei de adaos comercial mențșiuonate de către unitățile emitente de astfel de tichete va constitui contravenție, dacă nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să constituie infracțiune, și contravenția se sancționează cu amendă de la 100.000 lei la 2.000.000 lei.