Romarm acuză că a fost prejudiciată de o firmă administrată de directorul executiv al Asociației Patronale Române a Producătorilor de Tehnică Militară

Romarm acuză că a fost prejudiciată de o firmă administrată de directorul executiv al Asociației Patronale Române a Producătorilor de Tehnică Militară
scris 17 iul 2020

Compania Romarm acuză că a fost prejudiciată, prin subînchirierea unor spații, de o firmă administrată de directorul executiv al Asociației Patronale Române a Producătorilor de Tehnică Militară - PATROMIL, Viorel Manole. Compania afirmă că Manole și firma sa au încasat ilegal timp de 7 ani o sumă de peste 300.000 de euro plus TVA subînchiriind un spațiu aflat în proprietatea Romarm, situat pe Bulevardul Timișoara din Capitală.

Romarm a închiriat firmei administrate de Viorel Manole, Patromil Suport SRL, clădirea denumită Pavilionul H, situată în sectorul 6 al Capitalei, pe Bulevardul Timișoara, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Comform unui document depus recent de Romarm la  Poliție, în completarea unei plângeri făcute în urmă cu aproximativ un an, în 2011, la solcitarea Patromil Suport SRL, a fost diminuată suprafața închiriată, fiind redusă în mod corespunzător și chiria, de la 10.000 de euro fără TVA la 7.000 de euro fără TVA, în baza unui act adițional la contractul de închiriere, încheiat între Romarm, reprezenat prin directorul general de la acel moment, Vasile Marius Crișan, și Patromil Suport SRL, reprezentată de Viorel Manole.

În același an, la 1 iunie, Patromil Suport SRL a încheiat un contract de subînchiriere cu CERTSIGN SA, pentru tot spațiul, deși știa că acesta fusese diminuat cu 520 de metri pătrați și cu două locuri de parcare aferente. Astfel, Manole este acuzat că a semnat un contract de subînchiriere cu o terță parte, fără acordul ROMARM, societatea pe care o administra încasând astfel fără drept și în mod ilegal în perioada 1 iunie 2011 - 31 august 2018 suma de 303.908,8 euro, la care se adaugă TVA, după cum rezultă din documentul prezentat organelor de cercetare penală.

Referiri la imobilul situat pe Bulevardul Timișoara și la acest contract se regăsesc și într-un raport al Curții de Conturi, care consemna că  ”s-a constatat nerealizarea de venituri din închirierea de bunuri imobile, în valoare totală de 263 mii euro (fără TVA), din care, pentru venituri în valoare de 155 mii euro (fără TVA), CN Romarm SA nu a întreprins măsuri în vederea recuperării lor”.

Potrivit raportului Curții, Romarm nu a urmărit reîntregirea patrimoniului cu suprafața de 520 mp clădire și cele două locuri de parcare, la care a renunțat locatarul, prin act adițional, începând cu 1.02.201, încasând astfel în mod nejustificat o chirie diminuată.

De altfel, un document Romarm de la sfârșitul lui 2018 consemnează un litigiu în instanță între companie, în calitate de reclamant, și Patromil Suport SRL, pârât, valoarea prejudiciului fiind de 596.769,768 de lei cu TVA inclus. Tribunalul București  a respins,  la sfârșitul anului trecut, ”cererea de constatare a transmisiunii calității procesuale pasive de la pârâta PATROMIL SUPORT SRL catre VIOREL MANOLE, ca neîntemeiată”.

„Admite excepția lipsei capacității de folosință a pârâtei PATROMIL SUPORT SRL și anulează cererea de chemare în judecată”, se arată în decizia instanței. atacată cu apel de Compania Națională Romarm, acțiunea fiind înregistrată anul acesta în iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
romarm
prejudiciu