Prețurile la producătorii din industrie au stagnat în noiembrie, rata anuală de creștere a urcat la -0,2%

Prețurile la producătorii din industrie au stagnat în noiembrie, rata anuală de creștere a urcat la -0,2%
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2017

Prețurile producției industriale au stagnat în noiembrie 2016 comparativ cu luna precedentă, după două luni la rând de creștere, iar ritmul scăderii din ultimul an s-a atenuat la -0,2%, arată datele publicate, joi, de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna octombrie 2016, prețurile producției industriale au crescut cu 1% față de septembrie și au fost mai mici cu 0,5% față de a zecea lună din 2015, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În noiembrie, cele mai mari creșteri de prețuri față de luna anterioară s-au înregistrat la activități de servicii anexe extracției, de 1,8%.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

La polul opus, prețurile au scăzut în noiembrie 2016 față de octombrie cu 3,9% la fabricarea produselor de cocserie, potrivit INS.

Taxele și impozitele care nu vor putea fi plătite online vor fi desființate automat CITEȘTE ȘI Taxele și impozitele care nu vor putea fi plătite online vor fi desființate automat

În perioada noiembrie 2015 - noiembrie 2016, cele mai mari scăderi de prețuri au fost înregistrate în extracția petrolului brut și a gazelor naturale (-7,2%), în timp ce cele mai mari scumpiri au fost în industria pielăriei (+3,7%).

În sectorul producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, prețurile au scăzut cu 4,5% în ultimul an, arată datele INS.

Prețuile producției industriale reprezintă o măsură a prețurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
industrie