Norvegia blochează vânzarea unei proprietăți pentru a împiedica China să o cumpere

Norvegia blochează vânzarea unei proprietăți pentru a împiedica China să o cumpere
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 17:00

Guvernul norvegian a blocat un plan de vânzare a ultimului lot de teren proprietate privată din arhipelagul arctic Svalbard, terenurile din Sore Fagerfjor, pentru a evita achiziția acestuia de către China, informează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Actualii proprietari ai Sore Fagerfjor sunt deschiși să vândă actorilor care ar putea contesta legislația norvegiană în Svalbard”, a declarat ministrul comerțului și industriei Cecilie Myrseth într-un comunicat. „Ar putea perturba stabilitatea în regiune și ar putea amenința interesele norvegiene”, a adăugat ea.

Contribuția proprietarilor la anveloparea blocurilor nu va mai fi recuperată, fiind asigurată integral de la bugetul local CITEȘTE ȘI Contribuția proprietarilor la anveloparea blocurilor nu va mai fi recuperată, fiind asigurată integral de la bugetul local

Proprietatea Sore Fagerfjord din sud-vestul Svalbard (cu o suprafață de 60 de kilometri pătrați de munți, câmpii și un ghețar) era scoasă la vânzare pentru suma de 300 de milioane de euro, scrie Agerpres.

Arhipelagul este situat la jumătatea distanței dintre Norvegia continentală și Polul Nord, într-o regiune din Arctica care a devenit un hotspot geopolitic și economic pe măsură ce gheața se topește și relațiile dintre Rusia și Occident devin din ce în ce mai tensionate.

Svalbard este guvernat de un cadru legal neobișnuit, care permite entităților străine să se instaleze în regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
norvegia
svalbard