Stare de alertă sporită la mai multe baze militare americane, inclusiv din România, pe fondul unei posibile amenințări teroriste

Stare de alertă sporită la mai multe baze militare americane, inclusiv din România, pe fondul unei posibile amenințări teroriste
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 09:29

Mai multe baze militare americane din Europa au fost puse în stare de alertă sporită în weekend, pe fondul temerilor că un atac terorist ar putea viza personalul sau facilitățile militare, informează CNN, citând doi oficiali americani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Bazele respective, inclusiv garnizoana armatei americane din Stuttgart, Germania, unde se află sediul Comandamentului european al SUA, și-au ridicat duminică nivelul de alertă la "Charlie" al doilea cel mai înalt, au declarat oficialii.

FOTO Elon Musk deschide în România un centru Tesla CITEȘTE ȘI FOTO Elon Musk deschide în România un centru Tesla

Potrivit Stars and Stripes, și-au ridicat nivelul de alertă și bazele militare Rheinland-Pfalz și Ramstein, dar și baze din România și Bulgaria, scrie News.ro.

Nivelul Charlie "se aplică atunci când are loc un incident sau când sunt primite informații care indică faptul că este probabilă o formă de acțiune teroristă sau o acțiune îndreptată împotriva personalului sau a instalațiilor", potrivit armatei americane.

Unul dintre oficialii americani, care este cantonat la o bază din Europa, a declarat pentru CNN că nu au mai văzut acest nivel de amenințare "de cel puțin 10 ani" și a spus că, de obicei, înseamnă că armata a primit o "amenințare activă-fiabilă".

Întrebat despre schimbare, un purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA, Dan Day, a refuzat să comenteze nivelurile specifice de protecție a forței. Dar el a declarat pentru CNN că USEUCOM "evaluează constant o varietate de factori care intervin în siguranța comunității militare americane din străinătate". "Ca parte a acestui efort, de multe ori luăm măsuri suplimentare pentru a garanta siguranța membrilor serviciilor noastre. Din motive de securitate operațională, nu vom intra în măsuri specifice, dar rămânem vigilenți".

Day a adăugat că "USEUCOM monitorizează în mod constant mediul de securitate pentru a se asigura că personalul său este informat și cel mai bine pregătit pentru a asigura siguranța persoanei individuale, a familiei și a celor dragi". "Ca de fiecare dată, USEUCOM sfătuiește personalul din teatrul european să rămână vigilent și să rămână în alertă în orice moment".

Nu se știe clar ce informații au declanșat măsurile de securitate sporite, însă autoritățile europene au avertizat cu privire la o potențială amenințare teroristă pe continent, în special înainte de Jocurile Olimpice de la Paris din iulie și în timpul Campionatului European de fotbal din Germania.

Guvernul german a adus 580 de ofițeri de poliție internaționali pentru a ajuta la menținerea securității alături de ofițerii germani.

Carlyle, principalul acționar al BSOG, se extinde în Egipt, Italia și Croația CITEȘTE ȘI Carlyle, principalul acționar al BSOG, se extinde în Egipt, Italia și Croația

Franța s-a pregătit, de asemenea, pentru eventualitatea unei potențiale amenințări teroriste la Jocurile Olimpice, care încep peste puțin mai puțin de o lună. Din martie, Franța și-a ridicat sistemul național de alertă de securitate la cel mai înalt nivel, potrivit ambasadei SUA în Franța.

"Autoritățile franceze monitorizează activ amenințările teroriste din partea grupurilor organizate și a persoanelor radicalizate", a precizat ambasada.  "Atacurile pot avea loc cu puțin sau niciun avertisment, vizând locuri turistice, evenimente sportive și culturale majore și alte zone publice care atrag un număr mare de civili."

viewscnt
Afla mai multe despre
stare de alerta
baza sua