În Germania, concedierile se extind în multe domenii din cauza pandemiei

În Germania, concedierile se extind în multe domenii din cauza pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2020

Multe industrii germane reduc numărul locurilor de muncă, pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), se arată într-un studiu publicat luni de Institutul Ifo, transmit Reuters și Xinhua.

În aprilie, au făcut concedieri 39% dintre companiile din sectorul auto, 50% din hoteluri, 58% din restaurante și 43% din agențiile de turism, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ DOCUMENT Acces limitat în frizerii și cabinete stomatologice, binecuvântare în biserică de la distanță, măști obligatorii la BAC, locuri marcate în metrou, distanță în autobuz/tramvai și hoteluri CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Acces limitat în frizerii și cabinete stomatologice, binecuvântare în biserică de la distanță, măști obligatorii la BAC, locuri marcate în metrou, distanță în autobuz/tramvai și hoteluri
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"De acum înainte, criza va avea impact asupra pieței forței de muncă din Germania", a declarat autorul studiului, Klaus Wohlrabe.

Un nivel cu 18% mai ridicat al concedierilor se constată în multe alte sectoare, cu excepția celui farmaceutic, a precizat Ifo. Cele mai afectate sunt landurile Bavaria și Baden-Wuerttemberg, iar cele mai puține concedieri sunt în Saarland și Renania-Palatinat.

Numărul șomerilor în Germania a urcat semnificativ în aprilie, pe fondul escaladării crizei provocate de pandemie și al impactului ei asupra pieței forței de muncă din cea mai mare economie europeană.

Oficiul Federal pentru Muncă a informat recent că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut în aprilie cu 373.000, până la cifra ajustată de 2,639 milioane, în timp ce rata șomajului în Germania a urcat la 5,8%, de la 5,1% în martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
concedieri
germania
coronavirus