Germania are nevoie de o recrutare militară puternică, spune Olaf Scholz

Germania are nevoie de o recrutare militară puternică, spune Olaf Scholz
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2024

Germania trebuie să găsească modalități de a-i convinge pe oameni să se înscrie pentru o carieră militară, a declarat cancelarul Olaf Scholz, în timp ce țara sa, în fața tensiunilor cu Rusia, analizează recrutarea ca o posibilă modalitate de a-și spori apărarea, relatează Reuters.

"În cele din urmă, este vorba despre cum putem convinge suficiente femei și bărbați să lucreze în Bundeswehr și să își găsească un loc de muncă acolo", a declarat Scholz în timpul unei vizite în Suedia, țară care a reintrodus conscripția în 2017, după anexarea Crimeei de către Rusia, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Un autobuz cu 40 de persoane a căzut într-o prăpastie în Peru CITEȘTE ȘI VIDEO Un autobuz cu 40 de persoane a căzut într-o prăpastie în Peru
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, membru al partidului social-democrat al lui Scholz, a însărcinat ministerul său cu explorarea unor potențiale modele pentru conscripția militară.

În Suedia, între 5.000 și 6.000 de tineri, bărbați și femei, sunt selectați pentru recrutare în fiecare an, dar guvernul dorește să crească acest număr la 10.000, ceea ce ar însemna că aproximativ unu din 10 tineri va trebui să facă pregătirea de bază.

Războiul din Ucraina a provocat dezbateri în Germania cu privire la reintroducerea sistemului, în condițiile în care forțele armate ale Bundeswehr-ului se confruntă cu scăderea numărului de trupe într-un moment în care Berlinul a promis o creștere fără precedent a apărării naționale.

Germania nu a mai avut recrutare din 2011.

Creștin-democrații (CDU), principalul partid de opoziție din Germania, s-au angajat să reintroducă serviciul militar obligatoriu, dacă va câștiga alegerile naționale de anul viitor.

Pistorius, al cărui minister nu a prezentat încă documentul cu modelele propuse, a descris anterior sistemul suedez ca fiind un model de urmat. Suedia pregătește recruți, dar folosește doar atâția voluntari câți are nevoie armata profesionistă.

"Nicio țară nu are un model perfect și toată lumea respectă diferite țări care folosesc modele diferite, dintr-o serie de considerente istorice", a declarat premierul suedez Ulf Kristersson după discuțiile cu Scholz. "Cred că, pentru noi, acest model funcționează bine", a comentat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
olaf scholz
armata
germania