Donatorii bogați încep să-i întoarcă spatele lui Joe Biden

Donatorii bogați încep să-i întoarcă spatele lui Joe Biden
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2024

În timp ce președintele american persistă să rămână în cursa pentru Casa Albă, unii donatori democrați bogați amenință că-i abandonează campania, relatează „New York Times”, citat de Courrier International.

După ce au petrecut mai multe zile sperând că președintele Joe Biden își va abandona campania de realegere de bunăvoie, donatorii democrați bogați încearcă acum să ia taurul de coarne, scrie G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Datorită OCDE, până și RA-APPS își va selecta șefii conform regulilor guvernanței corporative. Actuala conducere rămâne deocamdată neafectată CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Datorită OCDE, până și RA-APPS își va selecta șefii conform regulilor guvernanței corporative. Actuala conducere rămâne deocamdată neafectată
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Folosindu-și averea „atât ca morcov, cât și ca băț, ei caută în mod activ să-l convingă pe Biden să se retragă și să pregătească terenul pentru un alt candidat care să-l înlocuiască”. Aceste inițiative dezvăluie „o divizare tot mai mare între marii donatori democrați și purtătorul de stindard al partidului”, care va avea impact asupra alegerilor din noiembrie, indiferent dacă Joe Biden decide sau nu să se retragă.

Un grup mic de donatori încearcă, de exemplu, să strângă o sută de milioane de dolari „pentru a constitui un fond blocat, numit Next Generation PAC [literal Comitet de acțiune politică a viitoarei generații], care ar fi folosit la susținerea unui înlocuitor de candidat”, relatează ziarul.

Susținătorii unor potențiali înlocuitori, cum ar fi cei ai vicepreședintei Kamala Harris, caută să-și poziționeze favoritul. Alți donatori amenință că nu vor face contribuții „nu doar la campania lui Joe Biden, ci și la alte cauze democrate, dacă actualul locatar de la Casa Albă nu se retrage”.

Alții încearcă să-i împingă pe alți democrați aleși să facă presiuni asupra lui Biden să demisioneze, promițându-le că le vor sprijini campaniile de realegere.

Anumiți donatori au început chiar să-și facă publice nemulțumirile, notează cotidianul newyorkez. Este cazul lui Gideon Stein, care a spus că familia sa reține donații planificate de 3,5 milioane de dolari către organizațiile politice democrate active în cursa prezidențială, cu excepția cazului în care Joe Biden se retrage. El subliniază în coloanele cotidianului că practic toți marii donatori cu care a vorbit „cred că pentru a-l învinge pe Donald Trump ar fi nevoie de un nou candidat prezidențial democrat”.

Abigail E. Disney, moștenitoarea averii Disney, a declarat pentru cotidianul din New York că această campanie de realegere a președintelui și comitetele politice care o susțin „nu vor mai primi nici un cent de la mine, atâta timp cât nu l-au înlocuit”, adăugând: „Joe Biden este un om bun care și-a servit bine țara, dar miza este prea mare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
joe biden
donatori