În perioada 8–11 aprilie 2025, Palatul Parlamentului din București găzduiește Digital Innovation Summit Bucharest (DISB) 2025, cel mai amplu eveniment din România și Europa dedicat tehnologiei, inovației și securității digitale. Organizatorul principal este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, iar evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui Camerei Deputaților și al Guvernului României.
Diana Stetiu, avocat specializat în reglementări financiare, criptoactive și blockchain, va vorbi despre utilizarea tehnologiei blockchain pentru dezvoltarea unui sistem de evidență a beneficiarilor reali, bazat pe transparență și încredere.
Subiectul discutat de Diana Stetiu va avea loc în cadrul Blockchain Intelligence Forum DISB, un spațiu dedicat colaborării dintre autorități, industrie și inovatori în domeniul tehnologiei blockchain și al reglementărilor digitale. Diana Stetiu este un nume de referință în domeniul cripto, având o experiență solidă în consultanța acordată companiilor europene încă din 2018.
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
În 2024, Diana Stetiu a devenit primul avocat din Europa Centrală și de Est care a asistat în procesul de obținere a licenței CASP (furnizori de servicii de criptoactive) și a oferit consultanță pentru alinierea la reglementările MiCAR (Markets in Crypto-Assets Regulation). Asistența în acest domeniu continuă și în 2025, având în vedere evoluțiile recente ale reglementărilor ESMA privind piețele de criptoactive.
Cu ocazia participării la summit, Diana Stetiu declară: „Blockchain-ul nu mai este doar o tehnologie disruptivă, ci un catalizator al transparenței, securității și încrederii într-o economie digitală”. Subiectul pe care Diana Stetiu îl va discuta constă în potențialul tehnologiei blockchain pentru optimizarea proceselor de AML și KYC, pentru o evidență a beneficiarilor reali, în mod transparent, verificabil și aliniat cerințelor internaționale de conformitate și guvernanță corporativă.
ICI București, promotor al digitalizării și cercetării IT în România, reunește în cadrul DISB 2025 oficiali guvernamentali, cercetători și profesioniști din domenii-cheie, în cadrul unor conferințe precum:
- International Conference on Cyber Diplomacy (ICCD)
- Critical Infrastructure Protection Forum (CIP Forum)
- Blockchain Intelligence Forum
- Annual Assembly of EURODEFENSE (RIE)
- World Intellectual Property Day
- International Conference on Virtual Learning (ICVL)
- National Conference on Virtual Education (CNIV)
Digital Innovation Summit Bucharest 2025 va aduce un plus semnificativ în înțelegerea modului în care tehnologia blockchain poate revoluționa procesele de conformitate și transparență la nivel global, consolidând încrederea în economia digitală și în sistemele de reglementare. Evenimentul va reprezenta o oportunitate unică pentru toți participanții de a explora soluții inovative pentru viitorul digital al Europei.
Un material realizat în parteneriat cu Avocat.ro