Coreea de Nord a testat o rachetă în largul coastei sale de est, dar aceasta a explodat în aer

Coreea de Nord a testat o rachetă în largul coastei sale de est, dar aceasta a explodat în aer
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2024

Coreea de Nord a testat ceea ce părea a fi o rachetă hipersonică în largul coastei sale de est, dar aceasta a explodat în aer, a declarat armata Coreei de Sud, transmite Reuters.

Racheta a fost lansată din apropierea capitalei Phenian, a declarat Statul Major Întrunit al Coreei de Sud. Ministerul japonez al Apărării a declarat că racheta a zburat la o altitudine de aproximativ 100 km (62 mile) și o rază de acțiune de peste 200 km, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Românii vor putea sărbători \ CITEȘTE ȘI Românii vor putea sărbători "Ziua de Curățenie Națională". Când va fi și ce va presupune
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Oficiali de rang înalt din Coreea de Sud, Statele Unite și Japonia au avut o convorbire telefonică și au condamnat lansarea ca fiind o încălcare a mai multor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU și o amenințare gravă la adresa păcii și stabilității din regiune și nu numai.

Comandamentul Indo-Pacific al SUA a emis, de asemenea, o condamnare și a făcut apel la Phenian să se abțină de la alte acte ilegale și destabilizatoare.

"Deși am evaluat că acest eveniment nu reprezintă o amenințare imediată pentru personalul sau teritoriul SUA, sau pentru aliații noștri, continuăm să monitorizăm situația", se arată într-o declarație.

Coreea de Nord a lansat ultima rachetă la 30 mai.

Coreea de Nord a criticat săptămâna aceasta desfășurarea unui portavion american la exerciții comune cu Coreea de Sud și Japonia și a avertizat cu privire la o "nouă demonstrație copleșitoare de descurajare".

Lansarea rachetei are loc la o zi după aniversarea a 74 de ani de la începutul Războiului din Coreea. Săptămâna trecută, liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele rus Vladimir Putin au organizat un summit și au semnat un pact de apărare reciprocă. Seulul, Washingtonul și Tokyo au criticat aprofundarea cooperării militare dintre cele două țări, președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol calificând pactul drept "anacronic".

Presa de stat nord-coreeană KCNA a declarat miercuri că a avut loc un miting de masă în Phenian pentru a comemora aniversarea războiului, numind-o o zi de "luptă împotriva imperialismului american" și numind Statele Unite inamicul de moarte.

Recent, Coreea de Nord a lansat sute de baloane care transportau gunoaie spre Sud, inclusiv marți, în timp ce Phenian a desfășurat un grup mare de soldați pentru a construi noi fortificații în interiorul graniței puternic înarmate dintre cele două Corei, potrivit armatei sud-coreene, atrăgând ocazional focuri de avertisment din partea omologilor sud-coreeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
rachetă