Revenirea rapidă a încrederii pieței financiare globale în urma vânzărilor semnificative de active riscante ar trebui văzută ca un motiv de îngrijorare, potrivit șefului pentru cercetare în alocarea activelor la Goldman Sachs, Christian Mueller-Glissmann, citată de CNBC.
Equinor, cel mai mare furnizor de gaze al Europei, care a preluat această poziție de la Gazprom în urma sancțiunilor impuse de statele europene gigantului rus, se așteaptă ca prețurile gazelor să rămână între 30 și 40 de euro pe MWh pe termen lung.
Rusia deține un portofoliu de clădiri în București.
CET Progresu a fost repornită miercuri seara, Termoenergetica reușind să asigure condițiile tehnice care să permită funcționarea corespunzătoare a centralei, informează Electrocentrale București.
Compania Municipală Termoenergetica București anunță că echipele operative au restabilit parametrii minim tehnici necesari pentru repornirea CET Progresu, astfel că, pe măsură ce va crește temperatura agentului termic din centrală, alimentarea punctelor termice va reveni la normal în maximum 24 de ore.
Comitetul de reglementare al ANRE a decis, ca măsură pentru temperarea prețurilor de dezechilibru, utilizarea de către operatorul de transport și de sistem (OTS) a conceptului de cerere elastică.
Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că a trimis Corpul de Control pentru a face verificări la Registrul Comerțului, după ce reprezentanți ai mediului de afaceri, avocați și contabili au făcut sesizări cu privire la blocaje și problemele noului portal ONRC, pus recent în funcțiune în urma unei investiții de câteva zeci de milioane de euro.
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a elaborat proiectul legii în baza căreia România va cumpăra 32 de avioane militare F-35 de la SUA, achiziție aprobată preliminar de Parlament în toamna anului trecut.
Suma totală necesară pregătirii, organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru președintele României din anul 2024 este estimată la 1,39 miliarde lei, conform sumelor stabilite în ședința de Guvern.
Fermierii din România care au un proces verbal de calamitate încheiat pentru anii agricoli 2023 și 2024 vor beneficia de suspendarea de drept, până la finalul anului viitor, a creditelor care au o dobândă mai mare de 2% +ROBOR, a ratelor restante precum și a dobânzilor și comisioanelor scadente, precum și de suspendarea executărilor silităe pentru datorii către instituții bancare, IFN -uri, furnizori de utilități, furnizori sau distribuitori de inputuri.