Facebook a atins, pentru prima oară, o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari, fiind a cincea companie americană care a atins acest prag, alăturându-se astfel Apple, Microsoft, Amazon și companiei mamă a Google, Alphabet, transmite CNBC.
Acțiunile companiei au urcat cu aproape 5%, susținute de o decizie favorabilă a justiției americane, care a respins o plângere antitrust făcută de Comisia Federală pentru Comerț a Statelor Unite, arată news.ro.
Facebook obține aproape toate veniturile sale din reclame personalizate care sunt afișate utilizatorilor rețelelor sociale Facebook și Instagram.
CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din RomâniaCompania are, de asemenea, o afacere cu hardware în plină dezvoltare, în care construiește produse precum dispozitivul de apelare video Portal, căștile de realitate virtuală Oculus și ochelarii inteligenți, care urmează să fie lansați cândva în 2021.
Facebook s-a listat la bursă în mai 2012, debutând cu o capitalizare de piață de 104 miliarde de dolari.
Compania a suferit o scădere semnificativă, de 19%, după raportarea profiturilor sale din al doilea trimestru din 2018, în iulie 2018, după ce a pierdut venituri și a înregistrat cifre dezamăgitoare ale utilizatorilor.
CITEȘTE ȘI Cel mai mare consum de energie electrică din sezonul verii, de la începutul anilor 2000, în contextul valului de caniculăAceastă scădere a venit în mijlocul mai multor scandaluri în 2018, care au inclus scurgeri de date, știri false și, mai ales, scandalul Cambridge Analytica, în care o firmă de date a accesat în mod necorespunzător datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook și le-a folosit pentru a vsusține campania lui Donald Trumpîn alegerile prezidențiale din 2016.
Dar, în pofida scandalurilor, Facebook a reușit să revină și a continuat să-și crească baza de utilizatori și să-și mărească în mod constant venitul mediu pe utilizator.