Startup-ul american Lime, evaluat la peste 10 miliarde de dolari, semnează cu Primăria Capitalei și intră în România cu o flotă de 1.000 trotinete

Startup-ul american Lime, evaluat la peste 10 miliarde de dolari, semnează cu Primăria Capitalei și intră în România cu o flotă de 1.000 trotinete
scris 19 apr 2019

Startup-ul american Lime, un serviciu care permite închirierea de trotinete și biciclete electrice, evaluat în vara anului trecut la peste 10 miliarde de dolari, va intra pe piața din România printr-un parteneriat cu Primăria București, pregătit la acest moment spre avizare, și cu o flotă de 1.000 trotinete electrice, amplasate la toate gurile de metrou, în zona adiacentă parcărilor publice, în toate parcurile și grădinile publice, lângă majoritatea teatrelor, muzeelor, bibliotecilor, ca și în zonele de promenadă.

Rolexul purtat la gât CITEȘTE ȘI Rolexul purtat la gât
Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Trontinetele Lime vor fi limitate la o viteză maximă de 24 km/h, astfel încât să nu fie nevoie de permis de conducere, conform datelor analizate de Profit.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Intrarea Lime în România a fost anunțată de Profit.ro luna trecută, acum fiind redactat și actul de colaborare cu Primăria Capitalei, care trebuie aprobat în Consiliu.

Intrarea în România survine într-un context în care, în vara anului trecut, Lime a încheiat un parteneriat cu compania americană de ridesharing Uber, iar concurentul Uber în România, Taxify, a intrat în toamna anului trecut pe nișa de trotinete electrice.

Mai mult, co-fondatorul Taxify a declarat recent pentru Profit.ro că ia în calcul să intre în România și cu aceste trotinete electrice.

De ce este important: Serviciile de închiriere de trotinete electrice sunt în expansiune puternică, în special în SUA. Cei mai importanți jucători sunt startup-urile Lime și Bird, doi unicorni cu una dintre cele mai rapide ascensiuni și evaluați la acest moment la peste 10 miliarde de dolari fiecare. Trotinetele și bicicletele electrice sunt pe un trend puternic crescător al vânzărilor, ceea ce a făcut ca vehiculele furnizate de Lime să fie incluse în aplicația Google Maps.

Sursa: futureengine.org

Sursa: futureengine.org

Mai este interesant: Date indicate recent relevă însă că, în SUA, cel puțin 1.500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri în urma accidentelor în timpul utilizării trotinetelor electrice, produse de la sfârșitul anului 2017, când a început moda folosirii acestui mijloc de transport.

De asemenea interesant: Lupta pe nișa locală a trotinetelor electrice se ascute, Profit.ro relatând recent că un grup de antreprenori, cu un fost manager Unicredit România, se pregătește să intre pe piață. Este o nouă companie românească ce intră pe această nișă, după ce Iulian Pădurariu, cofondator și ex-CEO al Pony Car Sharing, a inițiat pregătirile pentru lansarea serviciului de închiriere de trotinete electrice prin brandul Flow.

Vehiculele electrice Lime sunt produse în China pe baza specificațiilor companiei americane, iar serviciul este deja disponibil în peste 70 de piețe din Statele Unite și Europa.

Până în vara anului trecut, în 18 luni de la înființare, Lime a atras investiții de 467 de milioane de dolari, iar după parteneriatul semnat cu Uber valoarea startup-ului a urcat la 1,1 miliarde dolari. La acest moment, după alte runde de finanțare, valoarea companiei este estimată ca depășind 10 miliarde de dolari.

EXCLUSIV Tokinomo, un startup local care a dezvoltat o soluție de promovare a produselor în magazin, atrage o finanțare de șase cifre în euro de la un fond din SUA și mai mulți investitori români CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tokinomo, un startup local care a dezvoltat o soluție de promovare a produselor în magazin, atrage o finanțare de șase cifre în euro de la un fond din SUA și mai mulți investitori români

Acordul prevede ca Lime să fie promovată în aplicația Uber, iar logo-ul Uber să fie lipit pe trotinetele și scuterele Lime.

Nu este prima oară când Uber procedează astfel. Aceeași cale a fost urmată și cu compania de biciclete electrice Jump Bikes, pe care, în cele din urmă, Uber a achiziționat-o cu peste 100 de milioane de dolari.

Recent, și Ford a intrat pe piața serviciilor de transport cu trotinete electrice printr-o achiziție estimată tot la 100 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
uber eats
livrari
restaurante