Monitorul Oficial funcționează de astăzi în subordinea Camerei Deputaților

Monitorul Oficial funcționează de astăzi în subordinea Camerei Deputaților
scris 29 iul 2018

Începând de astăzi, Regia Autonomă Monitorul Oficial, care realizează serviciul public de editare și publicare a Monitorului Oficial al României, funcționează sub autoritatea Camerei Deputaților, conform legii recent promulgate de președintele Iohannis. Pentru firme și cetățeni, anunțurile de publicare vor fi preluate la aceeași adresă. Datele de contact vor fi schimbate doar pentru autorități.

Președintele Iohannis a promulgat, miercuri, proiectul de lege prin care Monitorul Oficial este transferat din subordinea Secretariatului General al Guvernului în cea a Camerei Deputaților, unde a funcționat până în 2012. La începutul anului, Iohannis trimisese înapoi Parlamentului proiectul, spre reexaminare, iar apoi l-a contestat și la Curtea Constituțională, considerând că legea trebuie să includă un termen rezonabil de publicare a actelor normative primite la Cameră, clarificări privind stabilierea tarifelor de publicare și modalitatea de conducere a Regiei Autonome ”Monitorul Oficial”.

Urmărește-ne și pe Google News

După epuizarea tuturor căilor legale de atac, președintele Iohannis a fost nevoit să promulge proiectul de lege.

Președintele a promulgat legea prin care primăriile pot scuti populația și firmele de taxa pe apa de ploaie CITEȘTE ȘI Președintele a promulgat legea prin care primăriile pot scuti populația și firmele de taxa pe apa de ploaie

Prin urmare, actele care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I și Partea a II-a, vor fi înaintate Secretarului General al Camerei Deputaților, în copie certificată, de către autoritățile emitente, sub semnătura conducătorului acestora sau a locțiitorului său. Transmiterea actelor cu semnătură electronică se va face la adresa de e-mail [email protected]

Datele de contact în acest caz sunt: Palatul Parlamentului, Str. Izvor Nr. 2-4, Sect. 5, București, Registratură, Corp B4S1, Cam. 30, telefon: (021)414.2022 (interior 2022), fax: (021)414.2024. 

Anunțurile destinate publicării în Părțile III-VI ale Monitorului Oficial - pierderi acte, schimbări de nume, concursuri, convocări AGA, achiziții publice și altele - vor fi procesate în cotinuare de Biroul relații cu publicul, situat în Centrul pentru Relații cu Publicul al Regiei, situat în Șos. Panduri nr. 1, bl. P33, parter, sectorul 5, București.

DOCUMENT Noile reguli pentru asociațiile de proprietari și administratorii de bloc au fost promulgate. Vor fi aplicate în termen de 3 luni CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noile reguli pentru asociațiile de proprietari și administratorii de bloc au fost promulgate. Vor fi aplicate în termen de 3 luni

Parlamentul aprobase, la finele lunii decembrie, proiectul de lege prin care Monitorul Oficial este transferat din subordinea Secretariatului General al Guvernului în cea a Camerei Deputaților, unde a funcționat până în 2012. Atunci Guvernul Ponta și l-a suboedonat prin ordonanță de urgență, pentru a se asigura că decizia de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu va fi publicată. Inițial, majoritatea parlamentară s-a opus transferului, deoarece era propus de opoziție, dar acum și-a schimbat poziția.

Transferul îi servește actualului lider al PSD, Liviu Dragnea, care în vară a avut probleme cu demiterea premierului Sorin Grindeanu, care controla Monitorul. Prin această mutare, controlul asupra duratei de publicare în Monitor a unui act este transferat Camerei Deputaților, condusă de Liviu Dragnea, și este evitat un nou scandal de genul celui de la retragerea lui Sorin Grindeanu din postul de prim-ministru.

Profit.ro a relatat însă că, pe fondul controverselor care au captat atenția asupra modificării legilor care reglementează sistemul judiciar, parlamentarii PSD-ALDE au decis scutirea a circa 100 de companii de stat de la obligația selectării unui management corporativ. Legea respectivă scutește inclusiv ”Monitorul Oficial” de obligația unei conduceri corporative, iar liberalii au sesizat Curtea Constituțională cu privire la prevederile ei.

Angajații români încep să lucreze de la distanță, alegând inclusiv cafenelele sau un business lounge. Managerii îi încurajează CITEȘTE ȘI Angajații români încep să lucreze de la distanță, alegând inclusiv cafenelele sau un business lounge. Managerii îi încurajează

La începutul acestui an, la sesizarea parlamentarilor PNL, judecătorii Curții Constituționale au decis că proiectul de lege care scutește noi companii de stat de obligația unui management corporativ este neconstituțional.

În ciuda acestei decizii, senatorii Puterii au decis, la finele lunii iunie, să mențină, scutirea a circa 100 de companii de stat de la obligația managementului corporativ, adăugând chiar o instituție de stat pe listă.

viewscnt
Afla mai multe despre
monitorul oficial
camera deputaților
functionare
adresa
contact
anunturi
firme