Fondul de investiții RC2, controlat de Ion Florescu, trece pe numele său participația majoritară la Policolor, pentru a controla strategia companiei și un eventual exit. Explicațiile lui Ion Florescu pentru Profit.ro

Fondul de investiții RC2,  controlat de Ion Florescu, trece pe numele său participația majoritară la Policolor, pentru a controla strategia companiei și un eventual exit. Explicațiile lui Ion Florescu pentru Profit.ro
scris 15 ian 2018

Pachetul majoritar de acțiuni al producătorului de lacuri și vopsele Policolor-Orgachim, fosta Întreprindere de Lacuri și Vopsele București, va fi deținut de Fondul de investiții RC2, controlat de omul de afaceri Ion Florescu, în urma unei operațiuni prin care va cumpăra titluri la alte două fonduri, Romanian Reconstruction (RC) Limited, fondat tot de el, și Romanian Investment Fund, înregistrate în Cipru. 

Tranzacția face parte, la acest moment, dintr-un acord condițional și a fost evaluată la 3,3 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Operațiunea vizată este următoarea: RC2, care astăzi deține pe numele său 40% din Policolor, va cumpăra 22% din acțiunile Fondului Reconstruction Capital (RC) și 10% din acțiunile Fondului Român de Investiții (RIF), de asemenea acționar ai Policolor, și își va crește, astfel, participația de la 40% la 55,36%.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Prin acestă cumpărare de acțiuni, RC2 dorește să devină acționar principal în Policolor, astfel încât să fie decident în implementarea strategiilor de dezvoltare ale companiei și, într-un eventual proces de exit, ținând cont de investițiile făcute de  RC2 în companie de până acum.

Omul de afaceri Ion Florescu a precizat pentru Profit.ro că operațiunea este efectuată pentru un control mai bun al procesului investițional, la acest moment el având puține acțiuni în fondul Reconstruction Capital (RC), de la care cumpără acțiuni.

"Nu există la acest moment o ofertă concretă de exit. Operațiunea este efectuată pentru un control mai bun al procesului investițional", a adăugat Florescu.

Tranzacție surpriză: Frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, lasă lactatele și intră în imobiliare - au cumpărat un mare centru comercial, prima investiție în România a grupului britanic Miller CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, lasă lactatele și intră în imobiliare - au cumpărat un mare centru comercial, prima investiție în România a grupului britanic Miller

Noua direcție de investiții a RC2 este: doar în active românești, cu orientare spre zona de real estate din România.

Vânzările producătorului de lacuri și vopsele Policolor-Orgachim au crescut cu 3,9% în 2016, până la 59,14 milioane euro, însă s-au situat sub nivelul bugetat, de aproape 65 milioane euro, din cauza veniturilor sub așteptări înregistrate de diviziile de rășini și vopsele auto.

Grupul, care operează două mari unități de producție - Policolor România și Orgachim Bulgaria – a obținut un profit recurent înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) de 1,4 milioane euro, în scădere de la 2,1 milioane euro în anul anterior.

Fondul de investiții RC2, controlat de omul de afaceri Ion Florescu, deține 40% din acțiunile Policolor, în acționariatul căruia se mai regăsesc fondurile Romanian Investment Fund și Romanian Reconstruction Limited, înregistrate în Cipru.

Tranzacție: Grupul Angst a preluat pachetul majoritar al fabricii SALSI din Sinaia, care deține 15% din cota de piață a Salamului de Sibiu. Vânzările de salam au crescut după ce a fost înregistrat în UE și au venit bani CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul Angst a preluat pachetul majoritar al fabricii SALSI din Sinaia, care deține 15% din cota de piață a Salamului de Sibiu. Vânzările de salam au crescut după ce a fost înregistrat în UE și au venit bani

Pe lângă acțiunile la Policolor, RC2 mai deține în România o participație de 63% la Mamaia Resort Hotels, proprietarul și operatorul complexului hotelier Zenith Top Country Line din Mamaia, singurul hotel de pe litoralul românesc afiliat unui grup hotelier internațional, precum și un pachet de 93% din acțiunile recuperatorului de creanțe Top Factoring.

În București, în 2016, cea mai mare tranzacție a fost vânzarea platformei Policolor – 14 hectare – pentru aproximativ 22 mililoane euro, în scopul dezvoltării unui proiect mixt retail și rezidențial.

viewscnt
Afla mai multe despre
policolor
florescu