Explicațiile trăsnite primite de ANAF din partea bogaților verificați: Am încasat 350.000 euro la botez în 1991

Explicațiile trăsnite primite de ANAF din partea bogaților verificați: Am încasat 350.000 euro la botez în 1991
scris 1 oct 2015

Românii cu mari averi verificați de Fisc au explicații trăsnite legate de modul în care lucrează cu banii sau au obținut o parte din sumă, susținând că nu au încredere în bănci, deși dețin conturi, sau că darul la botezul copilului a fost de 350.000 de euro. 

Explicația darului la botez nu a putut fi acceptată de inspectori, banii fiind cheltuiți în 2011 iar fericitul eveniment al botezului având loc în....1991, arată ANAF.

Urmărește-ne și pe Google News

”Din ciclul «Bogații spun lucruri trăsnite». În cadrul programului de verificare a persoanelor fizice cu averi mari (peste 25 milioane de euro), cei incluși în eșantion trebuie să vină la ‪‎ANAF‬ și să lămurească în primă fază neconcordanțele dintre cheltuielile și veniturile din anul 2011, rezultate în urma analizei de risc. De multe ori, se întâmplă ca inspectorii din Direcția de Verificări Fiscale să fie puși în fața unor explicații...neașteptate. De exemplu, una dintre persoane, întrebată fiind cum poate justifica o cheltuială de cca 350.000 de euro din anul 2011, a răspuns că a fost efectuată din banii primiți la botezul copilului. Motivul pentru care inspectorii ANAF nu au luat în seamă această explicație este simplu: fericitul eveniment a avut loc în 1991”, potrivit ANAF.

Un alt caz prezentat de către reprezentanții Agenției este cel al unui om de afaceri cu o avere de multe milioane de euro, care a fost întrebat de inspectori de ce utilizează atât de mult numerar, știindu-se faptul că este neeconomic să utilizezi numerar și că, în general, numerarul abundent înseamnă surse ilegale de bani. Răspunsul, arată ANAF, a fost unul surprinzător pentru cineva care deține firme mari, cu conturi bancare, și care are inclusiv el conturi și depozite pe persoană fizică (adică, în realitate, economisește folosind sistemul bancar): "Pentru că nu am cultura economisirii prin bancă și nu am încredere în sistemul bancar".

Bineînțeles că nici această explicație nu poate fi luată în serios, precizează ANAF.

La începutul lunii august, Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că a început verificarea a 313 persoane fizice, dintr-un eșantion de 7879 persoane care prezintă un risc fiscal ridicat.

Persoanele în cauză sunt patroni bogați cu firme sărace, persoane cu venituri din activitați ilegale, persoane care activează în showbiz sau oricea ale persoane care prezintă risc fiscal ridicat.

Inspectorii verifică veniturile acestora și dacă au fost declarați toți banii începând cu 2011.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
averi