Antreprenorul Gavril-Marius Zaharia, cunoscut ca unul dintre fondatorii primului concept de mâncare proaspătă din România - frufru, a fost autorizat să demoleze clădirile vechiului sediu din Băneasa al companiei din construcții Conban, în locul căruia este pregătit un bloc cu locuințe, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Profit.ro organizează pe 9 noiembrie Gala anuală Povești cu Profit...made in Romania, în care sunt premiați manageri și companii românești - DETALII AICI
În 2006, Zaharia a pus bazele afacerii cu mâncare proaspătă frufru, în care a fost atras, în 2010, și familia industriașului german Hans Rainer Heubach, moștenitor al producătorului de vopsele Heubach și tatăl prințesei Isabelle de Leiningen. Amândoi au ieșit din acționariat în 2019, când gigantul Unilever a preluat afacerea frufru.
În paralel, Zaharia și familia Heubach, alături de foști acționari ai frufru, Constantin și Codruța Maria Brujan și Mihai Simiuc, au pus bazele dezvoltatorului imobiliar Urban Spaces, concentrat pe dezvoltări rezidențiale de lux în centrul Bucureștiului, câștigător a numeroase premii de arhitectură.
În 2018, o firmă a lui Gabi Zaharia a cumpărat la licitație, în cadrul procedurii de faliment, fostul sediu al companiei din construcții Conban de pe Bulevardul Aerogării.
Zaharia a fost acționar minoritar al Conban, alături de Codruța Maria Brujan, de milionarul Constantin Iacov - fostul patron al ex-clubului de fotbal FC Național, și fostul fotbalist Gabi Popescu.
Terenul și sediul Conban au fost vândute cu 1,33 milioane euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Proprietatea cuprinde un teren de aproape 3.000 de metri pătrați și construcții cu destinație: birouri, spații de depozitare și o fântână arteziană construită în jurul anului 1945.
Amplasamentul fostului sediu Conban
Recent, Zaharia a obținut autorizația de desființare a construcțiilor existente pe teren. În august 2022, el a început și promovarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea, în loc, a unui bloc cu locuințe cu două subsoluri, parter, 4 etaje și etajul 5 retras.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig Lipit de această proprietate și peste drum de celebrul restaurant La Cocoșatu`, antreprenorul băcăuan Remus Murgu, proprietarul furnizorului de articole de iluminat Redo Group, pregătește un proiect imobiliar mixt cu birouri și locuințe.
Proprietățile Conban
Compania Conban, constructorul aeroportului Băneasa din București, mai avea un teren și pe strada Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 până în zona de afaceri Pipera. Acesta a fost cumpărat la licitație, cu 4,5 milioane de euro, de Constantin Iacov, Gabi Zaharia și Codruța Maria Brujan. În cazul acestui lot, proprietarii au ajuns la un acord cu dezvoltatorii imobiliari Robertino Georgescu și Marius Bușu, foști colegi de școală, conform căruia, în schimbul terenului, să primească 120 de apartamente din ansamblul rezidențial pregătit în loc de cei doi investitori, sub brandul casei de modă italiene Versace.
O firmă a lui Constantin Iacov a mai cumpărat la licitație un teren de 2,3 hectare de lângă pasajul Pipera, tot de la Conban, contra sumei de 9,5 milioane euro. Proprietatea a fost vândută, ulterior, familiei Heubach, care pregătește aici un proiect imobiliar amplu, cu turnuri ce vor putea rivaliza cu vecinii Nusco Tower (Globalworth Plaza), Sky Tower și Globalworth Tower.
Sub brandul Urban Spaces se află acum în construcție două proiecte în centrul Bucureștiului, pe străzile Sfinții Voievozi 20-24 și Gheorghe Palade 7-9 și mai este în curs de autorizare un proiect pe strada Rondă 37 tot din București.
Cel mai premiat proiect al Urban Spaces este Dogarilor 26-30, care cuprinde 70 de apartamente. Acesta a fost și primul, inițiat în 2013. El a fost urmat de Mumuleanu 14, cu 20 de apartamente și Badea Cârțan 13, toate finalizate și vândute.
Hans Rainer Heubach este moștenitorul producătorului de vopsele Heubach, cu o istorie de peste 210 ani. Grupul gestionează trei fabrici în Germania, India și SUA, cu o capacitate de producție de 62.900 de tone și o cifră de afaceri de 204 milioane euro, aferentă anului 2018.
În 2017, Rainer Heubach s-a înrudit cu familia regală Leiningen, după ce fiica sa, Isabelle Franziska Sophie, s-a căsătorit cu prințul Hermann de Leiningen.