Borc vorbește de stimularea cu fonduri europene a firmelor care iau studenți în practică

Borc vorbește de stimularea cu fonduri europene a firmelor care iau studenți în practică
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2016

Fondurile structurale ar putea fi utilizate și pentru stimularea companiilor care oferă stagii de practică pentru studenți, iar companiile din IT ar trebui să beneficieze de facilități pentru a se instala în zona rurală, a declarat ministrul Economiei, Costin Borc.

Consiliul COMPET, din cadrul UE, urmărește consolidarea competitivității și sporirea creșterii economice în UE și se ocupă de patru domenii de politică importante: piața internă, industria, cercetarea și inovarea.

Urmărește-ne și pe Google News

Borc a afirmat că educația din domeniul matematicii, al antreprenoriatului, al contabilității și al abilităților digitale sunt foarte importante în procesul de transformare digitală a industriei.

”Demnitarul român a susținut adaptarea curriculei de învațământ în funcție de aceste necesități și dezvoltarea sistemului de educație aplicativă la nivel liceal și universitar, iar fondurile structurale ar putea fi utilizate și pentru stimularea companiilor care oferă stagii pentru studenți”, se arată în comunicat.

Borc a atras atenția și asupra necesității eliminării decalajului digital dintre zonele rurale și cele urbane.

Companiile care vor ajutor de stat pentru investiții majore trebuie să depună de astăzi cererea CITEȘTE ȘI Companiile care vor ajutor de stat pentru investiții majore trebuie să depună de astăzi cererea

Un instrument eficient ar fi acordarea unor facilități pentru instalarea companiilor din IT în zone rurale și pentru a le stimula sa-și pregătească angajații pentru era digitală, consideră vicepremierul.

În România, gradul de penetrare a internetului în zonele rurale și slab populate rămâne redus, potrivit unui raport al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

În zonele dens populate, cu peste 500 de locuitori pe kilometru pătrat, penetrarea liniilor de internet fix de bandă largă este apropiată de media UE de 75%.

La polul opus, în zonele slab populate, cu mai puțin de 100 locuitori/kmp, decalajul dintre România - cu un grad de penetrare de 45% - și media UE (62%) este semnificativ.

viewscnt
Afla mai multe despre
firme
studenti
practica
facilitati