Avicola Crevedia, parte a grupului controlat de "Regele Puiului", a intrat în faliment

Avicola Crevedia, parte a grupului controlat de "Regele Puiului", a intrat în faliment
scris 10 nov 2016

Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli, a intrat în faliment în contextul în care francezul de origine libaneză care controlează grupul, Rami Ghaziri, supranumit "Regele Puiului" din România, a fost trimis în judecată de procurorii DNA fiind acuzat de evaziune fiscală de 107 milioane de lei, cum a anunțat Profit.ro la începutul anului.

Rami Ghaziri se afla deja la acel moment în penitenciar, fiind condamnat la trei ani de închisoare, cu executare, pe motiv că ar fi mituit un procuror din Parchetul General, în încercarea de a scăpa de dosare de evaziune fiscală. Ghaziri este judecat în alte două dosare, dintre care unul pentru evaziune fiscală și altul pentru fraudarea fondurilor europene.

Urmărește-ne și pe Google News

El a preluat Avicola Crevedia, care a devenit parte a grupului Agroli, a cărui cifră de afaceri era de 500 de milioane de lei în 2013.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Firma intrase în insolvență în ianuarie 2014.

Acum, după ce planul de reorganizare nu a avut succes, judecătorii au dispus dizolvarea societății și ridicarea dreptului de administrare al acesteia.

EXCLUSIV Condițiile în care firmele și persoanele fizice din spațiul european vor mai cumpăra terenuri agricole în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Condițiile în care firmele și persoanele fizice din spațiul european vor mai cumpăra terenuri agricole în România

Înființată în 1959, Avicola Crevedia a deținut primele ferme de creștere a păsărilor din România și a devenit, în timp, cea mai mare din Europa de Est, conform termene.ro. La jumătatea anilor 2000, fermele Avicola au fost preluate de omul de afaceri francezo-libanez, prin intermediul Agroli Group. 

În iulie 2012, Consiliul de Administrație al societății a decis garantarea unui credit acordat de Banca Comercială Română, în valoare de 12 milioane de lei, cu o ipotecă de 52.499 metri pătrați, împreună cu una dintre fermele aflate în proprietatea Avicola. O jumătate de an mai târziu, conducerea societății a aprobat prelungirea liniei de credit de 28,3 milioane de lei, contractată de la CEC Bank, cu menținerea ipotecii imobiliare asupra unor ferme și terenuri.

După ce au atins un vârf de 359,9 milioane de lei în 2011, afacerile societății au început să se prăbușească, conform sursei citate. Avicola Crevedia a înregistrat pierderi de 153,9 milioane de lei în 2013 și 32,5 milioane de lei în 2014.

La începutul anului 2014, Avicola Crevedia a intrat în insolvență. 

viewscnt
Afla mai multe despre
avicola crevedia
faliment
agroli
rami