ARTEXIM a câștigat atât procesul, cât și apelul intentate de Casa de Licitații Historic, pentru a obține o ordonanță președințială care să oblige instituția să scoată de pe site-ul propriu fie comunicatul integral emis în data de 20 august, privind sesizarea MAI cu privire la cercetarea autenticității și a provenienței pieselor scoase la licitația din 22 septembrie, prezentate drept „manuscrisul partiturii Oedipe” și vioara care ar fi aparținut lui George Enescu, fie doar punctul 4 din acel text, care făcea trimitere la licitația cu privire la manuscrisele lui Eliade.
În ambele procese, ARTEXIM a fost reprezentat pro bono de casa de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații, care este furnizorul de servicii juridice al Festivalului Enescu din 2013. Din echipa Țuca Zbârcea & Asociații care a reprezentat Artexim în instanță au făcut parte Ioana Hrisafi, Partener și Alin Ionescu, Avocat.
Aceasta a fost cea mai atipică activitate de care s-a ocupat echipa Festivalului Enescu în timpul ediției jubiliare din acest an. A fost o activitate care a îngreunat consistent munca unei echipe restrânse și supraîncărcate din cauza dificultății organizării Festivalului Enescu în condiții de pandemie, precum și o premieră în istoria Festivalului Enescu: anterior, ARTEXIM nu a mai fost dat niciodată în judecată, cu atât mai puțin de o companie care a pretins în discursul său public că promovează cultura și patrimoniul cultural.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Mai multe informatii pot fi gasite aici.
Un material Legal Marketing