ANSVSA a demarat controale fulger în Brașov și Prahova

ANSVSA a demarat controale fulger în Brașov și Prahova
scris 31 dec 2021

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că, având în vedere că zonele de agrement din județele Brașov și Prahova sunt frecventate în această perioadă de un număr foarte mare de turiști, ceea ce implică și un consum crescut de produse alimentare, s-a dispus organizarea de controale fulger, pentru a se asigura că sărbătorirea trecerii dintre ani se desfășoară fără incidente alimentare.

Au fost verificate 128 de societăți comerciale: restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, piețe agroalimentare, și au fost aplicate 23 de amenzi, în valoare totală de 143.200 lei, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Cele mai mari insolvențe din HoReCa în pandemie. Restaurantele s-au prăbușit, hotelurile au reușit pe cât posibil să supraviețuiască. Ce urmează în 2022? Alte insolvențe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cele mai mari insolvențe din HoReCa în pandemie. Restaurantele s-au prăbușit, hotelurile au reușit pe cât posibil să supraviețuiască. Ce urmează în 2022? Alte insolvențe
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Potrivit unui comunicat al instituției, directorul General al Direcției Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA a coordonat această acțiune tematică, desfășurată de inspectorii din cele două județe, în intervalul 28 – 30 decembrie. Controalele au vizat respectarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate produsele alimentare de origine animală și nonanimală, pentru asigurarea salubrității alimentelor și eliminarea oricărui risc alimentar. Timp de două zile, au fost verificate 128 de societăți comerciale (restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, piețe agroalimentare, etc.). Ca urmare a neregulilor constatate și încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.200 lei și au fost reținute oficial peste 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume și fructe. ANSVSA anunță că va continua supravegherea operatorilor din industria alimentară și în perioada următoare, prin intensificarea acțiunilor de inspecție și control cu această tematică până pe data de 7 ianuarie 2022 și prin asigurarea serviciului de permanență, de către personalul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor de la nivelul DSVSA județene și a municipiului București.

viewscnt
Afla mai multe despre
ansvsa
turism