Medici americani au venit în România pentru a arăta cum trebuie aplicată operația Mohs în tratarea cancerului de piele. Operațiile - nedecontate de CNAS

Medici americani au venit în România pentru a arăta cum trebuie aplicată operația Mohs în tratarea cancerului de piele. Operațiile - nedecontate de CNAS
scris 4 iun 2018

Medicii specialiști de la Centrul Dr. Leventer din București vor opera 10 pacienți cu forme avansate de cancer de piele, folosind tehnica Mohs, pe parcursul a două zile, fiind asistați de o echipă de 3 medici americani, ca urmare a unui program internațional de supraspecializare în microchirurgia Mohs din care face parte centrul medical.

„Centrul face parte dintr-un program de fellowship internațional, training pentru medic specialist în chirurgie Mohs. Un medic care face această supraspecializare trebuie să stea alături de un mentor un an, să opereze mai mult de 250 de cazuri, să învețe histopatologie și apoi să-și ia examenul cu Academia Americană de Dermatochirurgie”, spune Mihaela Leventer, medic specialist în tehnica Mohs.

Urmărește-ne și pe Google News

Au fost rezolvate peste 1.000 de cazuri de cancer de piele din 2007, de când medicii au început să utilizeze tehnica Mohs, și până în prezent, dintre care 197 de cazuri doar în 2017, iar pentru anul 2018 medicii estimează un număr de peste 250 de cazuri care trebuie operate.

Wello, o platformă de sănătate pentru familiile cu copii supraponderali, a primit finanțare de 1 milion de euro CITEȘTE ȘI Wello, o platformă de sănătate pentru familiile cu copii supraponderali, a primit finanțare de 1 milion de euro

Conform datelor oferite de medicii specialiști, tehnica Mohs are o rată de vindecare de 99%, iar durata de recuperare după operație durează 7 zile.

Costurile pentru o astfel de intervenție pot să înceapă de la 1.000 de euro și ajung până la 2.000 de euro în funcție de stadiul cancerului, operațiile nefiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, potrivit informațiilor. În Europa, costurile pentru aceste intervenții ajung la 10.000 de euro, iar în America, la 5.000 de euro.

„În România, în 2010 au fost înregistrate 10.000 de cazuri de cancer de piele, iar în 2016 doar 6.000 de cazuri. Numărul de cazuri de cancer la piele va crește. Există o incidență a cancerului de piele raportată de 30 de cancere la 100.000 de locuitori. Media europeană este de 220 de cazuri de 100.000 de locuitori”, a mai spus Leventer.

Medicii de la Centrul Dr. Leventer au efectuat primele proceduri Mohs pentru prima dată în 2007, tot sub îndrumarea și controlul unei echipe de 9 profesori americani, iar de anul trecut, Centrul Dr. Leventer este certificat de Academia Americană de Dermatochirurgie în calitate de centru de competență pentru Europa de Est în domeniul operațiilor cu tehnica Mohs.

Microchirugia Mohs este o metodă chirurgicală de îndepărtare în straturi a tumorilor maligne cutanate, examinând țesutul la microscop în timpul operației pentru a stabili dacă s-a atins zona de țesut sănătos și pentru a curăța celulele canceroase în mod eficient.

Metoda este aplicată în principal în SUA și Europa de Vest de mulți ani, în România fiind însă abia la început.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrul dr leventer
sanatate
operatii
cancer de piele