Grupul suedez Medicover a atras 120 de milioane de euro în prima sa emisiune de titluri de împrumut Schuldschein (instrument de finanțare similar obligațiunilor, specific pieței germane). Fondurile vor merge către extinderea și dezvoltarea pe piețele din România și Polonia.
Obligațiunile, cu tranșe în euro, au scadențe de cinci, respectiv șapte ani, și rate atât fixe, cât și variabile. Emisiunea a fost suprasubscrisă, depășind valoarea inițială de 100 de milioane de euro.
Prin această tranzacție, Medicover a atras noi investitori, în special investitori instituționali din Germania și Polonia, dar și din Asia.
Tranzacția a fost intermediată de Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale (Helaba), ING Bank, și Skandinaviska Enskilda Banken AB (companie listată public), filiala Frankfurt.
„Acest acord consolidează semnificativ poziția grupului Medicover și ne permite să ne dezvoltăm programele de achiziție de pe piețele din Polonia și România. Ne bucurăm să vedem că organizații importante ne susțin creșterea și planul de dezvoltare. În ultima perioadă, ne-am extins foarte mult pe piața poloneză de stomatologie, unde am extins rețeaua cu 15 noi clinici și am majorat numărul de spitale deținute, ajuns acum la peste 20 unități la nivel de grup, incluzând Spitalul Pelican din Oradea și Spitalul Neomedic din Polonia. Intenționăm să continuăm să ne extindem rețeaua de clinici în România - unde am adăugat deja rețelei 11 noi clinici, printre care Dr. Luca, Iowemed și centrele medicale Phoenix - și să lansăm un program similar în Polonia”, spune John Stubbington, COO Healthcare Services, Medicover.
Medicover a intrat în România preluând Synevo, astăzi cel mai mare operator de servicii medicale de laborator din România, cu 99 de centre de recoltare analize la nivel național, o rețea de 16 laboratoare și un centru regional de analize în București. Synevo este urmașa fostei Rombel, înființată în România în 1995 în urma unei investiții cu capital belgian, care a fost achiziționată în 1997 de Medicover.