Bloomberg: Industria construcțiilor rezidențiale din Marea Britanie - una dintre victimele Brexit. Cei mai mulți muncitori străini vin din România

Bloomberg: Industria construcțiilor rezidențiale din Marea Britanie - una dintre victimele Brexit. Cei mai mulți muncitori străini vin din România
scris 7 mar 2018

Industria construcțiilor rezidențiale din Marea Britanie riscă să fie una dintre victimele Brexit, având în vedere dependența de municitori migranți. Cei mai mulți muncitori străini care lucrează în domeniul construcțiilor de locuințe în Marea Britanie vin din România.

Fluxul de imigranți, care asigură aproape o cincime din numărul de angajați din sectorul construcțiilor rezidențiale, este încetinit de decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, ceea ce creează presiuni de creștere a salariilor și provoacă dureri de cap firmelor din domeniul construcțiilor. Totodată, nu există indicii puternice că lucrătorii britanici se grăbesc să umple acest gol, scrie Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
CITEȘTE ȘI Discount de 20% la ediția limitată BMW X5 “THE BOSS”, la dealerul Auto Cobălcescu

Scăderea numărului de muncitori imigranți amenință să compromită angajamentul guvernului britanic de a crește numărul de locuințe construite în fiecare an la 300.000 pentru a acoperi un deficit în sectorul rezidențial, care creează probleme în special în Londra și sud-estul Marii Britanii.

În Londra, aproximativ jumătate dintre muncitorii din domeniul construcțiilor de locuințe vin din alte state europene.

CONFIRMARE Dan Șucu și frații Pavăl au intrat în afaceri cu CITR Group. Principalul jucător pe piața de insolvențe a lansat astăzi un fond de restructurare și dezvoltare pentru firme CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Dan Șucu și frații Pavăl au intrat în afaceri cu CITR Group. Principalul jucător pe piața de insolvențe a lansat astăzi un fond de restructurare și dezvoltare pentru firme

Migrația din alte state membre UE a scăzut cu mai bine de jumătate de la referendumul legat de Brexit, care a avut loc în iunie 2016. Desprinderea de blocul comunitar va accelera, cel mai probabil, acest proces, având în vedere că Marea Britanie ar urma să devină mai puțin accesibilă muncitorilor străini.

Nigel Hugill, director general al Urban & Civic, dezvoltator imobiliar din Londra, mizează pe traininguri care să aducă mai mulți tineri britanici către industria construcțiilor.

"Sunt necesare eforturi de convingere a generației milenialilor. Marea Britanie nu își permite ca industria noastră să dezamăgească", spune Hugill.

Salariile săptămânale ale muncitorilor-constructori din Marea Britanie au crescut cu 5,2% de la referendumul privind Brexit, avansul depășind toate celelalte sectoare.

"Dacă dezvoltarea de locuințe este așa importantă în agenda guvernului, trebuie să păstrăm accesul continuu la municitori calificați din UE. Deocamdată nu avem indicii despre ce va face guvernul în legătură cu migrața", afirmă Chris Turner, purtător de cuvânt al Federației Constructorilor de Locuințe.

Potrivit lui Pete Redfern, CEO al Taylor Wimpey, al doilea mare constructor din sectorul rezidențial din Marea Britanie, companiile de construcții trebuie să rezolve singure problema deficitului de muncitori, atrăgând britanici către acest domeniu.

"Trebuie să instruim și să recrutăm de la noi. Istoric, industria nu a prea știut să explice oportunitățile pe care le oferă și șansele de câștiga salarii bune, dar începem să devenim mai buni în această privință", spune Redfern.

Bloomberg: Industria construcțiilor rezidențiale din Marea Britanie - una dintre victimele Brexit. Cei mai mulți muncitori străini vin din România
viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
brexit
imigranti
romani
rezidential
locuinte
constructii
case