România are printre cele mai mici procente de anunțuri online de angajare care vizează specialiștii în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC), arată datele Eurostat, care analizează anunțurile din statele membre UE.
Urmărește-ne și pe Google News
Datele pot fi surprinzătoare, dat fiind că numeroase companii IT își deschid birouri în România, iar companiile afirmă. în general, că se confruntă cu o competiție mare pentru talente.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tribunalul București amână toate procesele, în semn de protest față de neplata unor drepturi salariale
Între trimestrul al patrulea din 2022 și trimestrul al treilea din 2023, 8,5% din anunțurile de angajare online din UE au fost dedicate specialiștilor în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC), potrivit unei noi statistici experimentale publicate astăzi pe baza anunțurilor de angajare preluate de pe portalurile de locuri de muncă de pe internet.
Slovacia (16,5%), Cipru (14,8%), Luxemburg (14,7%), Austria (14,4%), Portugalia (13,7%) și Bulgaria (13,6%) au avut cele mai mari procente de anunțuri de angajare online care căutau specialiști în TIC în această perioadă.
În schimb, cele mai mici procente au fost observate în Slovenia (3,7%), Finlanda (4,1%), Croația (4,3%), Danemarca (5,7%) și România (6,1%).
Potrivit datelor, dezvoltatorii și analiștii de software și de aplicații sunt cei mai solicitați specialiști TIC în UE.
Din totalul anunțurilor online de locuri de muncă pentru specialiști TIC din UE, publicate în ultimul trimestru din 2022 și în primele trei trimestre din 2023, 59,1 % au fost pentru dezvoltatori și analiști de software și aplicații, urmați de tehnicieni de operațiuni TIC și de asistență pentru utilizatori (10,6 %) și de profesioniști în domeniul bazelor de date și al rețelelor (9,8 %).