Prețul benzinei a coborât sub 7 lei pe litru (deocamdată doar într-o stație Petrom din capitală, cea de pe strada doctor Herescu -6,98 lei/l) situându-se în prezent sub nivelul de dinaintea scumpirii din urmă cu 2 luni cauzată de majorarea agresivă a accizelor începând cu 1 iulie. În ceea ce privește motorina, prețul acesteia este chiar mai redus cu 5-10 bani/l față de cel de pe 30 iunie, relevă o analiză a Profit.ro.
Prețurile la gaze pe bursele europene, inclusiv în România, sunt în scădere, însă lunile mai reci ar putea reprezenta o provocare. Creșterea importurilor de gaze naturale lichefiate și stocurile mari au contribuit la atenuarea unor ingrijorări legate de aprovizionare, potrivit Bloomberg. Astfel și prețurile s-au mai temperat în ultima perioadă, după o creștere puternică în luna august, după cum arată cifrele de pe piețele spot europene.
Cererea netă de spații de birouri din București din trimestrul al doilea a depășit pentru prima dată în ultimii doi ani tranzacțiile de reînnoire și renegociere a contractelor existente, evoluție care un impact pozitiv asupra ratei de neocupare, în condițiile în care în acest an nu fost livrat niciun proiect de birouri noi.
Vânzările cu amănuntul au scăzut în iulie față de iunie și dinamica anuală a încetinit consistent, deși se menține la un nivel încă ridicat. Evoluția vine în principal pe fondul scăderii vânzărilor de carburanți, în condițiile majorării accizelor de la 1 iulie. În august, sondajele de specialitate arată o creștere a optimismului în rândul consumatorilor, care nu este împărtășită de managerii din retail. Pe ansamblu, sondajele indică spre o posibilă încetinire a economiei în trimestrul al treilea.
Piața automobilelor de închiriat, care reprezintă una dintre sursele importante de venituri pentru industria auto, a scăzut în ultimii cinci ani, din diverse cauze, începând cu pandemia de coronavirus și terminând cu războiul din Ucraina. Anul 2024 pare că aduce o revenire a vânzărilor de vehicule destinate afacerilor rent-a-car, chiar dacă cifrele sunt departe de cele din 2019.
Motoarele hibrid cu încărcare, așa numitele plug-in hybrid (PHEV) au fost văzute de industria auto drept cea mai bună soluție pentru tranziția către propulsia electrică, dar felul în care piața primește aceste motoare nu arată deloc un mare entuziasm, cauzele fiind multiple.
Prima jumătate a lui 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare în valoare totală de 419 milioane de euro în România, ceea ce reprezintă o creștere de două ori și jumătate față de volumul din aceeași perioadă a anului trecut.
România a depășit, marți dimineață, pragul de 3 miliarde metri cubi de gaze depozitate, reprezentând 94,3% din capacitatea de înmagazinare totală, o cantitate cu 186 milioane de metri cubi mai mare decât cea înmagazinată la aceeași dată a anului trecut, conform analizei Profit.ro.
Scăderea înmatriculărilor de autoturisme din luna august, pe piața din România, a fost una destul de mare, după cum arată datele publicate de Profit.ro anterior, dar analiza segmentului de vehiculele electrice ne arată că aici scăderea a fost una uriașă, care adâncește și mai mult cifrele negative de până acum.
Profit.ro a întrebat organizatorii celor mai mari festivaluri din România, Untold, Beach, please!, Neversea, Electric Castle, Saga și Summer Well, câți bani investesc în evenimentele lor, ce înseamnă ele ca logistică, cum le gândesc, cu ce se confruntă, inclusiv ce inovații aduc. Două fest-uri ies în evidență ca implicare de resurse. Vloggerul Selly pare că a intrat în cursă directă cu realizatorii Untold pe Litoral.