Ministerul Energiei și-a dat deja OK-ul pentru investiție.
Furnizorii de gaze naturale încep să se pregătească pentru taxarea, începând cu 2027, a emisiilor de carbon din sectorul clădirilor, prin deja celebrele certificate CO2 tranzacționabile (ETS2), care va fi suportată de gospodăriile care se încălzesc cu centrale proprii de apartament și care va fi aplicată prin intermediul furnizorilor.
Turcii au operațiuni multiple în imobiliare, construcții, transporturi, logistică, tehnologie, industria de apărare și energie.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat 113 contracte de finanțare cu primării și entități publice din țară pentru proiecte de construcție a unor parcuri solare, în valoare totală de 316,5 milioane de lei și o putere instalată de 41,68 MW.
Furnizorul de servicii geologice și geofizice pentru industria petrolieră Prospecțiuni SA, controlat indirect de omul de afaceri Ovidiu Tender și ieșit în 2022 din insolvență, ar putea începe în curând explorarea seismică 3D în Ucraina, spun sursele din piață ale ExPro.
Firma de proiect Tenersolar Park, controlată în proporții egale de OMV Petrom și de RES Terranet Holding din grupul Renovatio, a semnat cu compania de tehnologie Visual Fan un contract de inginerie, achiziții și construcție (EPC) în baza căruia va fi ridicat un parc fotovoltaic cu putere instalată de peste 45 MW la Țăndărei, în județul Ialomița.
NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a finalizat preluarea integrală a firmei dezvoltatoare a unui proiect de parc fotovoltaic de la grupul Monsson al omului de afaceri suedez rezident în Monaco Emanuel Muntmark, unul dintre cei mai mari investitori în capacități energetice regenerabile din România, dar cu afaceri în întreaga lume, supranumit "regele eolienelor″.
Volkswagen, cel mai mare acționar al producătorului suedez de celule pentru baterii Northvolt, și-a reevaluat drastic participația de 21% în această companie, care a solicitat recent protecție în fața falimentului în Statele Unite, au declarat pentru Reuters două surse familiare cu situația.
Prețurile petrolului au scăzut cu mai mult de 2 dolari pe baril, după apariția unor informații conform cărora Israelul și Libanul au ajuns la un acord de încetare a conflictului dintre Israel și Hezbollah, citând oficiali americani de rang înalt, care au dorit să rămână anonimi, transmite Reuters.
Prețul gazelor cu livrare în ziua de luni a ajuns la 245 lei/MWh, cel mai înalt nivel al ultimelor 20 de luni, în condițiile în care, pe cea mai importantă piață regională. cea austriacă CEGH, prețul unui MWh se apropie de 50 de euro/MWh în urma deciziei Gazprom de a nu mai furniza gaze grupului OMV, principal acționar al celei mai importante companii de hidrocarburi autohtone, OMV Petrom.