Grupul francez Saint-Gobain redeschide astăzi linia de la Ploiești, închisă în 2016 pe motiv de criză. Atunci au fost concediați peste 40 de angajați

Grupul francez Saint-Gobain redeschide astăzi linia de la Ploiești, închisă în 2016 pe motiv de criză. Atunci au fost concediați peste 40 de angajați
scris 16 oct 2018

Grupul francez Saint-Gobain a modernizat și extins linia de producție de vată minerală din fibră de sticlă la fabrica Isover din Ploiești, ca răspuns la cererea în creștere pe această nișă din Europa de Sud-Est, aceasta urmând să fie redeschisă astăzi, după o întrerupere de aproape doi ani. În primăvară, Profit.ro a anunțat intenția grupului de a redeschide linia și a ridica semnificativ capacitatea de producție a fabricii, la 30.000 de tone pe an. 

Producătorul de materiale de construcții anunțase, pe 4 ianuarie 2016, sistarea activității la linia de producție din cadrul fabricii de la Ploiești, disponibilizând și 42 de angajați. "Decizia de a opri activitatea la această linie de producție a fost luată ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de construcții, a scăderii continue a vânzărilor și profitabilității activității, în contextul în care în Europa Centrală și de Est, inclusiv România, există o supra-capacitate de producție de vată minerală din fibre de sticlă. În plus, pentru continuarea activității linei de producție din Romania ar fi fost nevoie de investiții suplimentare de mai multe milioane de euro, investiții care nu ar fi putut fi susținute prin rezultatele financiare pe care acestea le-ar putea genera", precizau atunci oficialii companiei.

Urmărește-ne și pe Google News

Acum, observând o creștere a cererii, vor fi create 50 de noi locuri de muncă în departamentele de producție, logistică și administrativ și alte locuri de muncă indirecte în serviciile conexe. 

“Odată cu reînceperea activității la linia de producție de la fabrica Isover, Grupul Saint-Gobain își adaptează capacitatea de livrare a vatei minerale din fibră de sticlă la cererea pieței din regiune, dat fiind faptul că piața din România este cea mai mare din regiunea de Sud-Est a Europei. Decizia noastră a fost generată de tendința pozitivă înregistrată de piața construcțiilor din ultimul an, tendință estimată să continue și în următoarea perioadă“, a declarat anterior Ovidiu Păscuțiu, Director General Saint-Gobain Construction Products România - Rigips și Isover.

BNR repune în discuție calendarul de trecere la euro, după ce și ținta 2019 a fost ratată. Cea mai apropiată țintă pare 2023 CITEȘTE ȘI BNR repune în discuție calendarul de trecere la euro, după ce și ținta 2019 a fost ratată. Cea mai apropiată țintă pare 2023

Fabrica Isover din Ploiești va fi una dintre puținele fabrici din lume care va produce atât vată de sticlă, cât și vată bazaltică, permițând astfel grupului Saint-Gobain să își extindă și armonizeze gama de produse furnizată în regiunea de Sud-Est a Europei. Aceasta va furniza produse și soluții atât către România, cât și către țări vecine precum Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croația, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Albania.

Saint-Gobain Isover estimează că va ajunge în 2019 la un total de 170 de angajați în România, în departamente precum Producție, Vânzări, Logistică, Financiar și Resurse Umane.

Cu vânzări de 39,1 miliarde de euro în 2016 și 40,8 miliarde euro în 2017, Saint-Gobain operează în circa 70 de țări și are peste 170.000 de angajați.

În România, Saint-Gobain, cu aproximativ 1.500 de angajați, deține opt mărci (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Isover, PAM, Rigips și Weber), și operează 11 fabrici în 9 situri industriale, în Băicoi, Brănești, Călărași, Ploiești, Satu-Mare, Tulcea, Turda , Suceava și Vălenii de Munte, având anul trecut vânzări de 199 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
saint-gobain
ploiesti