De la Cluj, CEO-ul FAN Courier anunță planul companiei: Vrem să avem o rețea de 6-8 centre regionale peste 4-5 ani. Ne confruntăm cu lipsa personalului și vom apela la muncitori din Asia. Spre exemplu, la Sibiu vom aduce srilankezi
De la Cluj, CEO-ul FAN Courier anunță planul companiei: Vrem să avem o rețea de 6-8 centre regionale peste 4-5 ani. Ne confruntăm cu lipsa personalului și vom apela la muncitori din Asia. Spre exemplu, la Sibiu vom aduce srilankezi
FAN Courier Express, cel mai mare jucător local privat de profil, vrea să dețină peste 4-5 ani un număr de 6-8 centre regionale, dotate cu linii de automatizare, pentru a acoperi astfel creșterea preconizată a comerțului electronic. Investițiile companiei vor fi de ordinul zecilor de milioane de euro, a anunțat, la Cluj-Napoca, Adrian Mihai, directorul general al companiei.
8 noiembrie - Maraton Black Friday 14 noiembrie - Maratonul Agriculturii 28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cum se poate menține și dezvolta pe piață un brand românesc va fi explicat la Videoconferința Profit.ro - Branduri românești - Made in Romania post criză.
Evenimentul, organizat împreună cu Lensa și Grupul Nordis, este programat pentru 23 mai, urmând să fie transmis în direct și la PROFIT NEWS TV
"În cursul acestui an, compania va finaliza o investiție de 10 milioane de euro în centrul regional din Brașov. Urmează o investiție în Sibiu, unde vrem să dezvoltăm un nou centru". Viitorul centru de la Sibiu va fi deservit de muncitori din Sri Lanka. Ne confruntăm, în zonele unde vrem să ne extindem, cu lipsă de personal, iar soluția este să aducem muncitori din afara României", a afirmat directorul.
Compania a inaugurat, astăzi, un centru regional în Cluj-Napoca, al doilea ca mărime al companiei, în urma unei investiții de 14,5 milioane de euro.
"Inaugurăm astăzi un proiect extrem de important pentru noi și pentru clienții noștri. Este o investiție importantă, care vine să completeze din punct de vedere operațional capacitatea FAN Courier de preluare și sortare a expedițiilor zilnice, aspect ce se va regăsi în performanța operațională crescută cu impact direct în scăderea timpilor de livrare. Practic, noul centru va permite companiei să câștige o oră în plus pentru livrare. Pe de altă parte, infrastructura rutieră deficitară a României reduce semnificativ impactul câștigului adus de o astfel de investiție. Noi, privații, investim și ne optimizăm, dar tot acest efort ar trebui însoțit de invesițiile statului în dezvoltarea infrastructurii", a spus șeful curierului.
Noul centru de la Cluj-Napoca, a cărui construcție a început în februarie 2021 și s-a finalizat aproximativ 10 luni mai târziu, are două direcții de activitate curentă: pe de o parte, găzduiește și preia activitatea de expediții zilnice, iar pe de altă parte, preia și gestionează toate operațiunile de tranzit pentru expedițiile din întreaga zona a Ardealului.
Centrul este dotat cu o bandă de sortare cu o capacitate de 7.500 de colete/oră și va fi deservit de 250 de persoane.
Terenul achiziționat de FAN Courier pentru centrul din Cluj-Napoca are o suprafață de 44.600 metri pătrați, din care 28.500 de metri pătrați reprezintă suprafața contruibilă.
Șeful companiei a mai spus că FAN Courier va investi în acest an suma de 20 milioane de euro (IT, auto, centre regionale, training personal).
"Avem în derulare și un proiect de investiții pe energie de 1,5 milioane de euro, pe panouri solare, cu o putere instalată de 2,1 MW. Va fi inaugurat în cel mult două luni. Investiția va acoperi consumul de energie al centrului de la Ștefăneștii de Jos. Excedentul de profucție îl vom distribui în Sistemul Energetic Național", a afirmat Mihai.
FAN Courier Express este o companie cu capital integral românesc, înființată în 1998 de Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai. Compania a devenit liderul pieței românești de curierat în 2016.
Curierul deservește cei peste 55.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 7.500 de angajați și colaboratori și a unei flote auto de aproximativ 4.400 de autovehicule.