Bosch nu știe când începe construcția fabricii de mașini de spălat din Simeria, investiție de 110 milioane euro. "Simeria este o locație strategică, nu ne dezicem de ea"

Bosch nu știe când începe construcția fabricii de mașini de spălat din Simeria, investiție de 110 milioane euro. "Simeria este o locație strategică, nu ne dezicem de ea"
scris 23 mai 2019

Decizia privind data începerii lucrărilor la noua fabrică de mașini de spălat din Simeria, al cărei buget a fost estimat la aproximativ 110 milioane de euro, va fi luată în perioada următoare, după ce va fi finalizat un proces de analiză a proiectului, a declarat Mihai Alexandru Voicilă, directorul general al BSH Electrocasnice, parte a grupului Bosch România.

"La sfârșitul anului s-a aplicat pentru autorizația de construcție și în acest moment se derulează de către specialiștii firmei anumite calcule legate de proiect. O decizie privind data începerii lucrărilor la fabrica de la Simeria nu a fost luată încă. Autorizația de construcție este valabilă până la finele anului, cu posibilitate de prelungire încă 12 luni. Bosch a cumpărat terenul din Simeria în urma unei decizii strategice, care a ținut cont de numeroși factori. Simeria este o locație strategică pentru grupul Bosch, nu ne dezicem de ea. E o doar chestiune de timp până când vom stabili când, cum și cât vom investi în noua fabrică", a afirmat Voicilă.

Urmărește-ne și pe Google News

El a adăugat că nu s-a schimbat nimic în privința parametrilor investiționali ai proiectului, estimat la 110 milioane de euro.

"Ne dorim să începem investiția, n-am cumpărat terenul pentru revânzare, ci pentru a construi o fabrică de mașini de spălat. Analizăm temeinic investiția, se lucrează la proiect, se fac analize financiare, se fac analize economice. Nu este definit un moment până când trebuie să luăm decizia de începere a lucrărilor. Autorizația de construcție expiră la finele anului și avem suficient timp să luăm decizia", a spus șeful BSH Electrocasnice.

EXCLUSIV Controversatul om de afaceri Manochehr Saadati-Sohi, patronul fostului Antrefrig, cumpără de la GTC, controlat de gigantul american Lone Star, terenul din București pe care a fost blocat un mall CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Controversatul om de afaceri Manochehr Saadati-Sohi, patronul fostului Antrefrig, cumpără de la GTC, controlat de gigantul american Lone Star, terenul din București pe care a fost blocat un mall

La finele anului trecut, primarul Simeriei, Emil Rîșteiu, a anunțat că investiția Bosch va genera peste 700 de locuri de muncă în plan local.

Noua fabrică a fost anunțată de la finele anului 2017. Pentru acest proiect, Bosch a cerut ajutor de stat.

După construirea unor noi facilități de producție, fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producție anuală de peste 1 milion de mașini de spălat pentru piața europeană.

CONFIRMARE VIDEO Autostrada Ploiești - Brașov va fi construită cu artizanul celui mai mare pod din lume CITEȘTE ȘI CONFIRMARE VIDEO Autostrada Ploiești - Brașov va fi construită cu artizanul celui mai mare pod din lume

Filiala română BSH a fost înființată în 1999 și comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff și Zelmer în România. Gama de produse include frigidere, mașini de gătit, mașini de spălat, uscătoare, mașini de spălat vase, aspiratoare, roboți de bucătărie și mașini de cafea.

BSH Hausgeräte GmbH este unul dintre cei mai importanți producători de aparate electrocasnice din lume cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 și peste 61.800 de angajați.

BSH, companie a Grupului Bosch, produce în aproximativ 40 de fabrici și este reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de țări.

Producătorul de electrocasnice Arctic, deținut de grupul turcesc Arçelik, a anunțat că va investi 103,5 milioane euro în construcția unei noi fabrici de mașini de spălat rufe în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița, proiect care va crea 480 de locuri de muncă în următorii șapte ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
bsh hausgeräte gmbh
bosch
masini de spalat
simeria
fabrica