Transport Trade Services, cea mai importantă companie de transport de la Dunărea inferioară, a anunțat că a finalizat achiziția Decirom, unul din cei mai importanți operatori din Portul Constanța, într-o tranzacție de 21,8 milioane euro.
Recent, tranzacția a primit și aprobarea Consiliului Concurenței.
"Astăzi intrăm într-o nouă etapă. Începem procesul de integrare a operațiunilor DECIROM S.A. în Grupul TTS, pe baza acelorași principii pe care le-am aplicat în cazul tuturor societăților din Grup: autonomie comercială și coordonare la nivel operativ, scopul nostru fiind maximizarea flexibilității operaționale a grupului. În același timp vom demara investiții în valoare de 10 mil EURO, în continuarea programului de investiții demarat de DECIROM în 2022 având ca țintă creșterea vitezei de operare a terminalului începând cu 2024. Achiziția DECIROM reprezintă un aport foarte important la dezvoltarea segmentului de operare portuară al afacerilor Grupului TTS, și va consolida poziția noastră de principal furnizor de servicii logistice integrate pe Dunăre pentru minerale, produse agricole și chimice. Urăm astăzi bun venit DECIROM în familia TTS", a spus Gabriel-Andrei ȚECHERĂ, Director Guvernanță Corporativă și Relații Investitori.
Decirom are o activitate de peste 70 de ani în portul Constanța, activitate care a început în anul 1946 odată cu înființarea firmei AKO, trecand prin diverse transformări, inclusiv prin schimbarea numelui.
Transport Trade Services și-a dublat anul trecut câștigul pretaxare EBITDA, la 283,3 milioane lei, de la 141,5 milioane lei.
Transport Trade Services (TTS) a realizat în 2022 venituri la nivel consolidat de 934,4 milioane lei, cu 56,0% mai mari decât cele de 598,8 milioane lei din exercițiul financiar precedent. „Principalul factor care a stat la baza rezultatelor de excepție obținute de Grupul TTS a fost deschiderea în 2022 de noi rute logistice organizate pentru operarea de fluxuri cu valoare adăugată mare, care au înlocuit o serie de fluxuri de mărfuri minerale cu valoare adăugată mică ieșite de pe piață”, spune compania în raportarea anuală preliminară.
CITEȘTE ȘI Marca chineză NIO primește cinci stele EuroNCAP în cele mai dure teste de siguranță din 2023Cu afaceri sporite și marje ameliorate, în contextul majorării tarifelor de transport la Dunărea de Jos pentru cerealele mai dificil de scos din Ucraina, TTS obține un rezultat total global net de 178,1 milioane lei, cu 167,7% mai mare decât cel de 66,5 milioane lei din primele 3 trimestre ale anului listării 2021. La 9 luni, profitul net era de 136,2 milioane lei. Profitul net atribuibil acționarilor este de 164,0 milioane lei și 40,6% din acesta, respectiv suma de 33,0 milioane lei, va fi distribuit sub forma unui dividend brut de 0,5500 lei/acțiune.
La data de 31 decembrie 2022, TTS avea active totale de 1,0 miiliarde lei, în creștere cu 26,1% față de cele de 797,0 milioaone lei de la sfârșitul anului 2021. Compania vizează extinderea și în acest sens a inițiat recent demersurile pentru achiziția unui operator portuar. În același interval de raportare, datoriile totale s-au majorat cu 38,8%, la 18,6 milioane lei, de la 134,4 milioane lei.
Delistată în anul 2015 ca Navrom Galați (COVG), compania Transport Trade Services a revenit la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București în vara anului 2021.