Salariul minim este acceptat de către antreprenori să crească cu 200 de lei, dar cu ideea ca această sumă să nu fie impozitată, este solicitarea transmisă Guvernului de către proprietarii de companii, a anunțat în emisiunea Ora de Profit.ro, difuzată la Prima TV, Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii.
Emisiunea Ora de Profit.ro este difuzată în fiecare duminică, de la ora 12, la Prima TV.
În discuțiile cu Guverrnul, patronatele au propus ca salariul minim să crească începând de anul viitor cu 8%, în timp ce sindicatele au susținut o majorare de 10% față de nivelul actual, a anunțat anterior premierul Florin Cîțu. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunțase, tot la Ora de Profit.ro, că salariul minim va fi majorat de anul viitor.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acum, șeful organizației care reprezintă antreprenorii IMM divulgă propunerea transmisă Guvernului.
"Este posibilă creșterea salariului minim, iar întreprinzătorii - 7 din 10 - ne-au spus că da, sunt de acord cu creșterea salariului minim pe economie, dar cu câteva condiții. În primul rând, să nu crească fiscalitatea pe forța de muncă. În acest moment, la orice creștere a salariului minim, jumătate ajunge la salariat, jumătate merge la stat... propunerea pe care noi am făcut-o a fost ca salariul minim să crească cu 200 de lei, dar neimpozitat, impozitele și taxele să rămână la nivelul de 2.300 de lei, așa încât acești bani să rămână efectiv la oameni", a spus Jianu.
CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Cristian Ghinea, atac dur la Ora de Profit.ro față de partenerii de guvernare: Nu vom sta să aplaudăm ca pinguinii! Investiții negândite, făcute la plezneală!El a arătat totodată că mai mult de 10% dintre firmele din România au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus, în condițiile în care, la nivel european, numărul noilor companii a crescut.
"În 2020 nu am văzut foarte multe IMM-uri care să se închidă, dar nici să se deschidă. Dar în 2021 vedem deja consecințele: sunt cu 37% mai multe firme care se închid în această perioadă. Noi ne uităm și pe datele statistice la nivel global și, paradoxal, în această perioadă a crizei numărul de startup-uri și numărul de companii care s-au deschis a fost mai mare în medie cu 6% la nivel global.... la noi este de minus 10%", a mai spus președintele Consiliului Național al Intreprinderilor Mici și Mijlocii.