FOTO Protest în fața Ministerului Mediului cu piscină, PET-uri și "scafandri"

FOTO Protest în fața Ministerului Mediului cu piscină, PET-uri și "scafandri" Galerie foto

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

scris 3 iun 2021

Comunitatea Declic a organizat, în fața Ministerului Mediului, un protest pentru a obține garanția de la ministrul de resort, Barna Tánczos, că sistemul garanție-returnare pregătit de autorități pentru ambalaje va fi adoptat cât mai repede. Participanții au colectat PET-uri într-o piscină în care se afla un înotător.

Profit.ro a anunțat anterior că Guvernul lucrează la un proect care va introduce o taxă pe ambalaje, al cărei scop este creșterea gradului de reciclare a acestora. Conform proiectului, consumatorul final va plăti 50 de bani pentru fiecare ambalaj din plastic, aluminiu sau sticlă cu capacitatea de până la trei litri, excepție făcând ambalajele lactatelor. Banii urmează să fie recuperați în urma reciclării deșeurilor la automate amplasate special.

Urmărește-ne și pe Google News

Actul legislativ trebuia adoptat pe 1 ianuarie 2021 pentru ca sistemul să fie funcțional de la 1 aprilie 2022.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

În 2019, România a reciclat doar 11,5% din gunoiul municipal, mai puțin decât în 2017 când procentul a fost cel mai ridicat, de 14%.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Începând cu 1 ianuarie 2021, România trebuie să plătească către bugetul UE o taxă de 0,8 euro pe kilogramul de plastic nereciclat. Măsura se aplică pentru toate statele membre. Dacă reciclarea va fi în continuare scăzută, taxa pe tonele de plastic nereciclat va fi plătită din buzunarul cetățenilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
pet
plastic
declic