CONFERINȚA PROFIT-KASPAROV, Making The Right Moves: Ion Băraru, „părintele galacticilor NASA” - Am observat ceva straniu la elevi după terminarea liceului, aceștia par dezumanizați

CONFERINȚA PROFIT-KASPAROV, Making The Right Moves: Ion Băraru, „părintele galacticilor NASA” - Am observat ceva straniu la elevi după terminarea liceului, aceștia par dezumanizați
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 28 nov 2017

Relația dintre profesor și elev trebuie să se bazeze pe înțelegere, prietenie și sprijin reciproc, iar profesorul trebuie să determine elevul să descopere lucrurile unice pe care le poate face, a atenționat Ion Băraru, „părintele galacticilor NASA”, profesor de fizică la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța, la conferința Making The Right Moves, organizată de Profit.ro cu participarea celui mai mare șahist al tuturor timpurilor, Garry Kasparov, aflat în premieră în România.

Conferința este organizată cu sprijinul Federației Române de Șah și al Carrefour, IQOS, OMV Petrom, Albalact, Litera, FAN Courier, Apa Nova, Veolia, Banca Transilvania, Superbet, Aur'a, cărora le mulțumim pentru participare

Urmărește-ne și pe Google News

Ion Băraru pregătește anual elevi care participă la concursurile organizate de NASA, obținând în fiecare an diverse premii. El are peste 500 de elevi pregătiți pentru concursurile NASA și mai mult de 60 de premii câștigate la competițiile Agenției Spațiale Americane.

„Am observat ceva straniu la elevi după terminarea liceului, aceștia par dezumanizați”, a spus Băraru, susținând importanța consolidării relației dintre maestru și discipol, respectiv să lucreze precum o echipă.

Băraru a adăugat că urmărește să compatibilizeze elevii și așteaptă un răspuns din partea lor la întrebarea „de ce sunt buni performeri în domeniu lor?”.

CONFERINȚA PROFIT-KASPAROV, Making The Right Moves: Mihai Bălună, coordonator lot olimpic de matematică - Geniul poate fi orice persoană, ca profesor trebuie să arăți că ești om și să-i deschizi ochii CITEȘTE ȘI CONFERINȚA PROFIT-KASPAROV, Making The Right Moves: Mihai Bălună, coordonator lot olimpic de matematică - Geniul poate fi orice persoană, ca profesor trebuie să arăți că ești om și să-i deschizi ochii

„Adun 3 sau 5 copii într-o grupă, le dau sarcina de a construi un minisatelit și trebuie să-mi răspundă la ce folosește acesta”, a spus Băraru.

El a punctat, totodată, faptul că provoacă elevii care participă la concursurile organizate de NASA, îi pune să construiască stații spațiale, să construiască o așezare umană pe Marte, pe lună, oriunde, iar pentru asta trebuie să descopere zona și cum anume să o construiască.

„Elevii se desprind de mine și-și formează un stil de lucru, învață să gândească multicultural și multiștiințific”, a mai spus Băraru, specificând că un elev deja format nu mai cântărește numărul de medalii luate, ci este modest și dorește să fie inclus în societate.

O altă temă dezbătută de „părintele galacticilor NASA” a fost legătura dintre fizică și armonie, specificând că armonia poate fi explicată prin exemple din natură.

„Eram într-o expediție în regim de supraviețuire cu 20 de elevi cu un nivel înalt de performanță și discutam despre universuri, fiind în perioada în care avea loc fenomenul numit Perseide. Dimineața, deasupra lacului, toate păsările cântau la unison, au început să se armonizeze”, a mai spus Băraru.

viewscnt
Afla mai multe despre
ion bararu
nasa
profesor
galactici
educatie