Ediția Black Friday din acest an a fost un succes pentru eMAG, care a consemnat vânzări spectaculoase, chiar și pentru categorii de produse la care nu ne așteptam, a transmis, la Maratonul de Retail, organizat de Profit News TV, Stejara Pîrcan, senior VP în cadrul companiei.
Dezbaterea a fost organizată cu sprijinul Kaufland și Varta
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
"Black Friday din acest an, aflat la a 13-a ediție, a fost cu noroc pentru eMAG, pentru că am reușit să batem foarte multe recorduri împreună cu clienții noștri. Am înregistrat vânzări spectaculoase, pentru unele categorii de produse fiind o surpriză și pentru noi. Pe total, am reușit să creștem cu 26% în număr de produse vândute din foarte multe categorii de produse, mai ales din zona non-electroIT, adică jucării, băuturi sau articole pentru grădinărit", a afirmat Pîrcan.
Blak Friday a fost un eveniment foarte bun și pentru partenerii eMAG înscriși pe platforma marketplace a companiei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Ne-a bucurat foarte mult prezența partenerilor noștri din marketplace, unde am avut peste 11.000 de companii care au venit cu oferte în Black Friday. Vânzările acestor companii au însumat aproape un milion de produse. Pentru o bună parte dintre aceste companii, vânzările din ziua Black Friday au reprezentat echivalentul vânzărilor cumulate într- o lună. Este de apreciat efortul pe care aceste companii l-au făcut, respectiv asigurarea stocurilor și finanțarea acestora. Pentru client, Black Friday înseamnă o zi, dar pentru comercianți înseamnă două săptămâni până la închiderea tuturor comenzilor", a mai spus reprezentantul eMAG.
În acest an s-a observat o schimbare în mix-ul produselor comandate de clienți.
"Categoriile non-electroIT au crescut foarte mult și este loc în continuare de creștere, pentru că penetrarea comerțului electronic în total retail este în continuare joasă. Pe zona electroIT, lucrurile sunt mature de ani de zile. În zona fashion, beauty sau home, penetrarea comerțului electronic este redusă și există foarte mult loc de creștere, este loc să aducem noi branduri noi, care nu există pe piața din România. În eMAG avem peste 18 milioane de oferte active cu stoc. Dacă ne uităm la piețe mai dezvoltate din vestul Europei, există încă loc de alte multe milioane de oferte, de branduri, care nu există pe piața din România. De altfel, aceasta este una din direcțiile strategice ale eMAG în anii următori, respectiv continuarea extinderii portofoliului de produse și branduri care nu există pe piața noastră în ofertă noastră", a spus Pîrcan.
Ea adăugat că sunt din ce în ce mai mulți clienți care descoperă avantajele comerțului electronic.
"Credem că este foarte dificil pentru un client să caute offline, să viziteze mai multe magazine pentru a găsi și a cumpăra anumite categorii de produse. Această căutare implică alocarea de timp, pe care clienții nu-l mai au la dispoziție. În plus, implică să te deplasezi de la un magazin la altul, deci alte cheltuieli. În medie, conform studiilor, un client vizitează 4-5 magazine pentru a-și face un coș cu mai multe categorii de produse - hrană, beauty, igienă ș.a. Vorbim de timp și de bani. Practic, comerțul electronic asigură aceste avantaje, respectiv să găsești într-un singur loc tot ce ai nevoie pentru tine și familia ta, plus că livrarea se face rapid și la un cost foarte redus în raport cu valoarea totală a comenzii. Prin eMAG Genius, produsele comandate de la diverși furnizori ajung în același timp și în același locker Eazybox", a mai spus reprezentantul eMAG.
În 2022, Dante International, administratorul eMAG, a consemnat afaceri de 7,14 miliarde de lei (în scădere cu 3% față de anul precedent) și un profit net de 123,73 milioane de lei (de la o pierdere de 181,87 milioane de lei în 2021). Mai multe detalii AICI.
Detalii despre rezultatele eMAG Black Friday AICI.