Trei modalități de a economisi direct din aplicația bancară, în ritmul ales

BT Pay   
Trei modalități de a economisi direct din aplicația bancară, în ritmul ales

Accesul la bani proprii în orice moment și ușurința plăților sunt primele avantaje căutate de cei care încep să folosească aplicații bancare. La fel de ușoară și simplă a devenit, însă, în ultima vreme, și economisirea. La Banca Transilvania, direct din aplicația BT Pay, clienții care vor să pună bani deoparte au la îndemână mai multe metode, între care pot alege sau pe care le pot combina oricum doresc, în funcție de ceea ce li se potrivește cel mai bine.

Fără niciun drum în agenția bancară, folosind doar telefonul mobil, poate fi deschis un cont de economii sau mai multe, în lei sau în valuta. Când dobânda este mai importantă decât accesul în orice moment la toți bani, există varianta depozitelor la termen, ce pot fi deschise la fel de ușor din BT Pay, iar pentru cei care ar vrea să economisească automat, fără să se mai gândească la aceasta, oricând merg la shipping, soluția este cea de Round Up. Să le luăm, însă, pe rând.

Urmărește-ne și pe Google News

Toate modalitățile de economisire sunt disponibile în BT Pay, la un simplu click, din tab-ul „Economii”.

Evenimente

3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
  1. Contul de economii

Varianta de economisire printr-un cont de economii se potrivește cel mai mult celor care vor să poată depune și retrage bani oricând și să aibă access la ei în orice moment. Nu au nevoie decât de 100 de lei sau 100 de euro pentru a începe.

Dobânzile sunt ceva mai mici decât în cazul depozitelor la termen, dar se situează mult peste bonificațiile contului curent, care are avantajul accesului la bani în orice moment.

În fapt, bani puși deoparte în contul de economii deschis online la Banca Transilvania aduc dobânzi ce încep de la  3%/an, pentru sume cuprinse între 100 de lei și 1.000 de lei, și care urcă până la 3,35% pe măsură ce crește suma economisită în monedă națională.

În BT Pay pot fi deschise unul sau mai multe conturi de economii și fiecare poate fi redenumit oricum dorește titularul. Banii puși deoparte pentru un concediu, spre exemplu, pot fi marcați cu numele Vacanță 2025, sau, și mai bine, cu numele destinației visate.

  1. Round Up

Shoppingul este o ocazie de a cheltui bani! Regula are, însă, și o excepție: dacă activezi opțiunea Round Up, care transformă fiecare plată cu cardul într-o oportunitate de economisire.

Round Up este, de fapt, un fel de pușculiță virtuală, care funcționează foarte simplu.

Prima dată, trebuie să alegi un multiplu de rotunjire: 1 leu, 5 lei sau 10 lei. După aceea, pentru fiecare plată pe care o faci cu cardul de debit, suma plătită se rotunjește până la multiplul pe care l-ai ales și se depune în contul de economii Round Up din BT Pay. Adunând, bineînțeles, dobândă.

Spre exemplu, dacă ai ales multiplul de 1 leu și cumperi o cafea de 7,5 lei, diferența de 0,5 lei se duce automat în contul de economii Round Up. O cafea azi, alta mâine... la fel și cu orice altă plată, banii se strâng pe nesimțite în cont până se adună sume importante.

Nu este nevoie ca opțiunea Round Up să fie activată la fiecare plată, ci se face o singură data. De atunci, economiile încep să crească.

Ca orice pușculiță, și cea virtuală Round Up poate fi „spartă” oricând, în caz de nevoie. Fără a suporta niciun comision, utilizatorul de BT Pay poate scoate bani în orice moment.

  1. Depozitele  la termen

Cele mai serioase planuri în viață vizează întotdeauna orizonturi mai mari de timp, încearcă să privească mai departe în viitor de ziua de mâine. La fel este și cu economisirea. Economiile pe termen mediu sau lung se planifică întotdeauna mai bine cu depozite la termen.

Prin BT Pay, un astfel de depozit poate fi deschis pe 1, 3, 6, 12, 24 sau chiar 36 de luni.

Economirea la termen se poate face în lei, în euro sau în dolari, iar dobândă este fixă pe toată perioada depozitului.

Cele mai mari niveluri de dobândă sunt pentru depozitele în care bonificațiile se încasează la scadență. De la 4,20% pe an, în cazul depozitelor pe o lună, dobânda poate ajunge la 5,35% pe an în cazul termenelor de 36 de luni,

Pe termene de 3,6 sau 12 luni sunt disponibile și depozite cu plata lunară a dobânzii, pentru cei care vor să încaseze mai devreme de scadență bonificațiile.

Comisionul de administrare este zero și în cazul depozitelor, iar deschiderea acestora este la fel de simplă în aplicația bancară ca și celelalte produse de economisire:  Apeși pe tab-ul Economii din BT Pay,  adaugi unul sau mai multe depozite în euro sau lei, de pe butonul + și Gata! Primul depozit este deschis în câteva secunde.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bt
cont