INFOGRAFIC Aurul continuă să se scumpească. Contractele futures depășesc, în premieră, pragul de 2.000 dolari

INFOGRAFIC Aurul continuă să se scumpească. Contractele futures depășesc, în premieră, pragul de 2.000 dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 iul 2020

Aurul a continuat să se scumpească marți, prețul contractelor futures pentru metalul prețios urcând, în premieră, peste pragul de 2.000 dolari/uncie, în condițiile în care incertitudinile privind revenirea economiei mondiale din criza provocată de pandemie alimentează cererea pentru active considerate sigure.

Cotațiile aurului pe piața spot au atins un maxim intraday record de 1.981,27 dolari/uncie, după opt sesiuni consecutive de apreciere, interval în care au crescut cu aproape 150 dolari/uncie, sau 8,2%.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe piața futures, contractele cu livrare în ultima lună a anului și în prima lună din 2021 au depășit, în premieră, pragul de 2.000 dolari/uncie, înainte ca prețul să revină sub acest reper, pe fondul profiturilor marcate de investitori.

TeraPlast sfidează șocul coronavirus și raportează dublarea profitului net semestrial CITEȘTE ȘI TeraPlast sfidează șocul coronavirus și raportează dublarea profitului net semestrial

În jurul orei 19:00 (ora României), uncia de aur era cotată, pe piața spot, la 1.947,50 dolari/uncie, cu 0,85% peste prețul de 1.931 dolari de la închiderea tranzacțiilor luni.

Traderii și analiștii anticipează continuarea trendului de apreciere pentru aur și alte metale prețioase în următoarele luni, în contextul în care dolarul american se depreciază, ratele reale ale dobânzilor s-au prăbușit sub zero, iar tensiunile geopolitice sunt în creștere.

Goldman Sachs și-a majorat prețul-țintă pe 12 luni pentru uncia de aur la 2.300 dolari, de la 2.000 dolari anterior, estimând o presiune crescută pe deprecierea dolarului, potrivit Bloomberg.

Analiștii băncii americane preconizează că argintul va ajunge la 30 dolari/uncie în același interval, de la aproximativ 24 dolari în prezent, “tras în sus de creșterea prețurilor pentru aur și îmbunătățirea perspectivelor privind cererea industrială de argint, în special în sectorul energiei solare”.

Apetitul din ultima perioadă pentru activele “de refugiu” s-a transmis și pe piața criptomonedelor. Prețul bitcoin, monedă botezată “aurul digital” de unii investitori, a atins un nou maxim al ultimelor 11 luni, după ce ieri a urcat peste nivelul de 11.000 dolari/unitate pentru prima oară începând cu august 2019.

INFOGRAFIC Aurul continuă să se scumpească. Contractele futures depășesc, în premieră, pragul de 2.000 dolari

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
pret aur
cotatii
bitcoin
active de refugiu
pandemie
coronavirus
goldman sachs