First Republic Bank analizează vânzarea unor active de 100 miliarde dolari. Acțiunile băncii s-au prăbușit cu 50%

First Republic Bank analizează vânzarea unor active de 100 miliarde dolari. Acțiunile băncii s-au prăbușit cu 50%
scris 26 apr 2023
First Republic Bank analizează posibilitatea de a vinde active de 50 până la 100 de miliarde de dolari, în timp ce creditorul aflat în dificultate încearcă să se salveze de turbulențele care au cuprins industria bancară luna trecută.
 
Urmărește-ne și pe Google News
Vânzările, care includ credite ipotecare și titluri cu scadență lungă, au ca scop reducerea neconcordanței dintre activele și pasivele băncii - unul dintre factorii care au făcut ca First Republic să se clatine după retragerile de depozite în martie, potrivit unor persoane familiare cu această chestiune, consultate de Bloomberg. 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Scăderi puternice pe Wall Street înainte ca rezultatele giganților din tehnologie să reaprindă optimismul CITEȘTE ȘI Scăderi puternice pe Wall Street înainte ca rezultatele giganților din tehnologie să reaprindă optimismul

Potențialii cumpărători, inclusiv bănci mari din SUA, ar putea primi warrant-uri sau acțiuni preferențiale ca stimulent pentru a cumpăra active peste valoarea lor de piață, a declarat una dintre aceste persoane. 

Acțiunile băncii americane regionale au scăzut cu 50% ieri, după rezultatele financiare, și cu 93% de la începutul anului.
 
La o zi după ce First Republic a raportat venituri care au fost cu mult sub estimările analiștilor, investitorii încep să înțeleagă amploarea provocărilor cu care se confruntă banca. Creditorul încearcă să își consolideze bilanțul pentru a evita să intre sub administrarea Federal Deposit Insurance și pentru a deschide calea unei posibile majorări de capital, spun sursele. Este posibil să aibă nevoie ca guvernul american să faciliteze negocierile cu unele dintre cele mai mari bănci din țară pentru a stabiliza creditorul în timp ce își pune în practică planul de redresare.
viewscnt
Afla mai multe despre
first republic bank
criza bancara