Digi a ajuns la un acord preliminar pentru a cumpăra activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania

Digi a ajuns la un acord preliminar pentru a cumpăra activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2023

Digi Comunications NV a ajuns la un acord preliminar pentru a achiziționa activele pe care grupul francez de telecomunicații Orange și operatorul spaniol MasMovil intenționează să le vândă în Spania, ca să poată primi acordul de la Comisia Europeană să fuzioneze, scrie Bloomberg.

Luna trecută a fost anunțat că grupul francez de telecomunicații Orange și operatorul spaniol MasMovil au selectat operatorul român Digi pentru a prelua activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania, ca să calmeze îngrijorările Bruxelles-ului vis a vis de competiția de pe această piață.

Urmărește-ne și pe Google News

Acordul ar putea fi semnat până la sfârșitul anului, punând capăt unor luni de negocieri, a declarat pentru Bloomberg o sursă care a cerut să nu fie identificată deoarece discuțiile sunt private. Acordul preliminar nu este obligatoriu, a precizat persoana respectivă. Nu a fost luată nicio decizie finală, iar companiile ar putea decide în continuare să nu meargă mai departe cu acordul.

Decathlon achiziționează magazinul online Bergfreunde CITEȘTE ȘI Decathlon achiziționează magazinul online Bergfreunde

Însă acordul ar putea ajuta Orange și Masmovil să îndeplinească cerințele autorităților europene de reglementare privind fuziunea lor în Spania. Noua afacere ar putea valora 18,7 miliarde de euro.

Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorarea că asocierea dintre Orange și Masmovil ar avea un impact negativ prea mare asupra concurenței. Se așteaptă ca tranzacția să creeze o nouă companie de telecomunicații dominantă în Spania și să reducă numărul principalilor operatori de telefonie mobilă de la patru la trei. Pentru a remedia această situație, Comisia a încurajat companiile să vândă active, inclusiv o parte din licențele lor de utilizare a spectrului de frecvențe mobile.

Digi, care oferă servicii de telefonie mobilă și de bandă largă prin acorduri de vânzare cu ridicata, a fost cumpărătorul preferat al Comisiei, au declarat în septembrie persoane familiare cu această chestiune. Autoritățile de reglementare stabiliseră inițial un termen limită pentru a lua o decizie pentru 21 august, deși au întrerupt procesul la sfârșitul lunii iulie, spunând că sunt necesare informații suplimentare. Fuziunea propusă este urmărită cu atenție în întreaga industrie, deoarece va oferi semne despre modul în care autoritatea europeană de reglementare privește consolidarea pe piață.

Ofițerii de presă ai Orange, Digi și Masmovil au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
orange