Producătorul german de componente auto și anvelope Continental a înrăutățit, pentru a doua oară în acest an, previziunile privind vânzările anuale, din cauza cererii slabe din industrie în Europa și America de Nord, chiar dacă a raportat un profit trimestrial peste așteptări, transmit Bloomberg și Reuters.
VEZI AICI ȘI FOTO Continental lansează o nouă investiție în România
Acum, Continental se așteaptă în 2024 la vânzări între 39,5 și 42 miliarde de euro, față de un nivel anterior de 40 – 42,5 miliarde de euro previzionat în august, revizuirea fiind în întregime cauzată de evoluțiile diviziei ContiTech.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Prognoza din august reprezenta o înrăutățire a previziunilor, la acel moment Continental citând cererea mai slabă de automobile în Europa și pentru înlocuirea anvelopelor în America de Nord, scrie Agerpres.
Totuși, în trimestrul trei din 2024 profitul s-a situat la 873 milioane de euro, depășind estimările cu aproximativ 11%, pe fondul disciplinei în materie de prețuri și al reducerilor de costuri la divizia sa de componente auto, care ar urma să fie scindată până la finalul lui 2025.
Anul acesta, Continental anunțase concedieri la această divizie, care are aproximativ 100.000 de angajați.
“Continental nu se așteaptă la o redresare a afacerilor industriale în trimestrul patru din 2024, dar înregistrăm progrese în programul de reducere a costurilor”, se arată în comunicatul dat luni publicității de grupul german.
CITEȘTE ȘI FOTO Taco Bell se extinde în România. Cât câștigă un bucătar sau casierContinental, Robert Bosch și ZF Friedrichshafen își reduc cheltuielile pentru a face față declinului din sectorul auto. Clienții lor, inclusiv Volkswagen și Mercedes-Benz Group, își reduc eforturile de electrificare, ca răspuns la cererea slabă, astfel încât furnizorii care investesc în noile tehnologii se confruntă cu dificultăți.
Împreună, Bosch și ZF intenționează să concedieze peste 20.000 de angajați, iar producătorul german de mașini și piese auto Schaeffler, care are fabrici și în România și care anterior a trimis angajați din Brașov în șomaj tehnic.
În România, Continental Automotive Products (Timiș), a avut afaceri de 4,6 miliarde de lei în 2023, în creștere cu 3% față de anul precedent și un profit net de 639,65 milioane de lei (-5% față de anul precedent).
În perioada 1999 – 2023 Continental a investit peste 2.3 miliarde de euro în activitățile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România.
Continental deține cinci unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei și Iași. Compania are un centru de distribuție a anvelopelor în București. La finalul anului 2023, Continental avea peste 20.300 de angajați, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.