VIDEO Japonia: Șase morți în urma inundațiilor care au lovit centrul țării

VIDEO Japonia: Șase morți în urma inundațiilor care au lovit centrul țării
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:00

Șase persoane au murit în inundațiile și alunecările de teren care au lovit centrul Japoniei în ultimele două zile, a anunțat presa locală.

Postul de televiziune NHK și alte surse media au evaluat bilanțul la șase morți, în timp ce un responsabil al serviciilor de salvare a declarat pentru AFP că "o persoană a murit și cinci sunt în stop cardio-respirator", în urma ploilor torențiale din prefectura Ishikawa, care a fost deja grav afectată și îndoliată de cutremurul de la 1 ianuarie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cine este femeia misterioasă a cărei companie din Ungaria a obținut licență pentru pagerele care au explodat în Liban CITEȘTE ȘI Cine este femeia misterioasă a cărei companie din Ungaria a obținut licență pentru pagerele care au explodat în Liban
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Termenul „stop cardio-respirator” este utilizat în Japonia pentru a se referi la persoanele care au murit, dar care nu au fost declarate oficial decedate de către un medic.

Potrivit autorităților locale citate de NHK, doi muncitori care lucrau la un drum afectat de cutremur au fost găsiți morți în urma unei alunecări de teren, în timp ce colegii lor au reușit să se adăpostească într-un tunel.

În Wajima, un oraș de coastă din prefectura Ishikawa, trupul unui bărbat a fost scos dintr-un râu.

În Suzu, un alt oraș din regiune, o persoană a fost găsită sub dărâmăturile casei sale îngropate de o alunecare de teren.

Două persoane sunt încă date dispărute.

În cursul weekendului, zeci de râuri noroioase au ieșit din matcă, provocând pagube imense în zone deja afectate de cutremurul din 1 ianuarie, care a provocat moartea a cel puțin 374 de persoane.

Agenția meteorologică japoneză (JMA) a raportat „ploi torențiale de o amploare fără precedent”. Precipitațiile au depășit 540 mm între sâmbătă și duminică în Wajima, cele mai abundente precipitații continue înregistrate de la începutul înregistrărilor în 1976.

Eugen Rădulescu, despre criptomonede: E un joc paralel, nu intră în lumea reală. Nimeni nu-și pune întrebarea: de unde vine bogăția asta? CITEȘTE ȘI Eugen Rădulescu, despre criptomonede: E un joc paralel, nu intră în lumea reală. Nimeni nu-și pune întrebarea: de unde vine bogăția asta?

Autoritățile locale din prefectura Ishikawa, pe coasta Mării Japoniei, au cerut evacuarea a aproximativ 110 000 de persoane, în timp ce JMA a emis o alertă de urgență maximă pentru regiune.

Pe lângă clădirile inundate, numeroase alunecări de teren au blocat drumurile, în timp ce aproximativ 6.200 de locuințe au rămas fără electricitate și cel puțin 1.700 de locuințe nu aveau apă curentă.

„În decurs de aproximativ treizeci de minute, apa a țâșnit pe stradă și a ajuns rapid la jumătate din înălțimea mașinii mele”, a declarat pentru AFP Akemi Yamashita, o locuitoare din Wajima în vârstă de 54 de ani.

„Vorbeam cu alți locuitori din Wajima și mi-au spus: „Este atât de sfâșietor să trăiești în acest oraș”. Am avut lacrimi în ochi când am auzit asta”, a spus ea, descriind cutremurul și inundațiile ca pe ceva «desprins dintr-un film».

Inundațiile impresionante au afectat numeroase locuințe, inclusiv opt centre de locuințe temporare din Wajima și Suzu, unde încă trăiesc victime ale cutremurului cu magnitudinea de 7,5 de la începutul acestui an.

FOTO Lanț celebru de restaurante de Fish & Chips, aflat în Guinness Book, pregătește intrarea în România CITEȘTE ȘI FOTO Lanț celebru de restaurante de Fish & Chips, aflat în Guinness Book, pregătește intrarea în România

Armata a fost chemată să sprijine întreaga regiune rurală de-a lungul Mării Japoniei.

Precipitațiile din Japonia au atins niveluri record în ultimii ani în mai multe părți ale țării, inundațiile și alunecările de teren provocând uneori decese.
Experții cred că schimbările climatice cresc frecvența, intensitatea și imprevizibilitatea acestor fenomene.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
inundatii