ONU adoptă un Pact pentru construirea unui „viitor mai bun“ pentru umanitate

ONU adoptă un Pact pentru construirea unui „viitor mai bun“ pentru umanitate
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 20:53

Statele membre ale ONU s-au angajat duminică în favoarea "unui viitor mai bun" pentru umanitatea încercată de războaie, sărăcie și încălzirea climatică, în pofida opoziției câtorva țări, între care Rusia, adoptând "Pactul pentru viitor", relatează AFP.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, lansase în 2021 ideea acestui "Summit pentru viitor" prezentat drept o "ocazie unică" de a schimba cursul istoriei umanității, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

În prefața reuniunii anuale a Adunării Generale a ONU, care începe marți, zeci de șefi de stat și de guvern, sunt așteptați duminică și luni pentru acest summit.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

După negocieri dure până în ultimul moment, Rusia și-a afișat duminică opoziția față de text, fără să împiedice totuși adoptarea sa prin consens.

Schimburi intense de focuri între Israel și Hezbollah, duminică, după atacul mortal israelian CITEȘTE ȘI Schimburi intense de focuri între Israel și Hezbollah, duminică, după atacul mortal israelian

"Asta nu poate fi considerat drept multilateralism", "nimeni nu este încântat de acest text", a afirmat ministrul adjunct de externe rus Serghei Verșinin.

Rusia, susținută de Belarus, Iran, Coreea de Nord, Nicaragua și Siria, a dorit să prezinte un amendament care afirmă că ONU "nu poate interveni" în afacerile "interne" ale statelor, dar marea majoritate a țărilor participante a refuzat să țină cont de această propunere.

viewscnt
Afla mai multe despre
onu
pact