Coreea de Sud amenință că va reacționa militar dacă baloanele cu gunoi lansate din Nord fac victime

Coreea de Sud amenință că va reacționa militar dacă baloanele cu gunoi lansate din Nord fac victime
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:06

Coreea de Sud va lua „măsuri militare decisive”, dacă baloanele cu deșeuri lansate din Coreea de Nord fac victime pe teritoriul sud-coreean, a avertizat luni Lee Sung-joon, membru al statului-major interarme de la Seul, citat de France Presse.

Baloanele cu gunoi „reprezintă o amenințare serioasă pentru securitate sau dacă se consideră că au depășit o linie roșie’” a declarat oficialul presei, precizând că limita ar fi un eventual deces provocat de baloane, dar fără a explica la ce măsuri se referă, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Dacia Sandrider a terminat testele în Maroc și intră în primul raliu oficial peste câteva zile CITEȘTE ȘI VIDEO Dacia Sandrider a terminat testele în Maroc și intră în primul raliu oficial peste câteva zile
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Din mai, nord-coreenii au lansat către sud peste 5500 de baloane care au perturbat traficul aerian și au declanșat incendii; unele deșeuri au atins și sedii ale instituțiilor statului.

Phenianul afirmă că trimis gunoi ca represalii la baloanele cu materiale de propagandă lansate spre nord de militanți sud-coreeni.

Majoritatea baloanelor lansate din Coreea de Nord conțin deșeuri menajere și nu reprezintă un mare pericol, însă în Coreea de Sud s-au manifestat îngrijorări după ce unele au provocat incendii.

„Armata noastră monitorizează îndeaproape armata nord-coreeană și urmărește în timp real punctul de lansare a baloanelor”, a afirmat Lee, la câteva ore după ce un nou val de sute de baloane perturbase zboruri de pe aeroportul Incheon, de lângă capitala sud-coreeană.

Coreea de Sud difuzează propagandă în Nord și prin megafoane instalate de-a lungul frontierei intercoreene.

Coreea de Nord a anunțat recent că a amplasat în apropierea aceleiași linii de demarcație 250 de lansatoare de rachete balistice.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de sud
baloane