Congresul SUA a ajuns la un acord pentru a evita un „shutdown” chiar înainte de alegeri

Congresul SUA a ajuns la un acord pentru a evita un „shutdown” chiar înainte de alegeri
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:29

Membrii Congresului american au ajuns, în urma unor negocieri bipartizane, la un acord privind prelungirea bugetului de stat până la 20 decembrie, excluzând temporar o paralizie a guvernului federal. Acordul anunțat exclude "Save Act ", relatează AFP.

Bugetul pentru 2025 ar fi trebuit să fie adoptat de Congres până la sfârșitul lunii septembrie - sfârșitul anului fiscal - astfel încât toate serviciile să poată continua să fie finanțate, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Lanț celebru de restaurante de Fish & Chips, aflat în Guinness Book, pregătește intrarea în România CITEȘTE ȘI FOTO Lanț celebru de restaurante de Fish & Chips, aflat în Guinness Book, pregătește intrarea în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Însă Congresul fiind departe de a ajunge la un acord cu privire la un buget anual, o măsură de finanțare temporară numită Continuing Resolution (CR) era așteptată.

Un vot asupra unui proiect de lege care combină Save Act și o prelungire de șase luni a finanțării a eșuat miercuri în Camera Reprezentanților, controlată de republicani.

Dezbaterea privind finanțarea a fost amânată
Acordul anunțat duminică exclude Save Act și prelungește finanțarea doar până la 20 decembrie.

Acest lucru amână și mai mult dezbaterea privind finanțarea până mult după alegerile din 5 noiembrie, când controlul asupra Camerei Reprezentanților, Senatului și Președinției ar putea fi decis la diferențe foarte mici.

Următorul Congres se va întruni la scurt timp după Anul Nou, în timp ce învestirea prezidențială - a republicanului Trump sau a democratei Kamala Harris - va avea loc la 20 ianuarie.

VIDEO Dacia Sandrider a terminat testele în Maroc și intră în primul raliu oficial peste câteva zile CITEȘTE ȘI VIDEO Dacia Sandrider a terminat testele în Maroc și intră în primul raliu oficial peste câteva zile

„Sunt mulțumit că negocierile bipartizane au produs rapid un acord de finanțare a guvernului fără reduceri și pilule otrăvite, dar același acord ar fi putut fi încheiat acum două săptămâni”, a declarat liderul majorității din Senat, democratul Chuck Schumer.

Proiectul de lege, care urmează să fie votat de Camera Reprezentanților săptămâna aceasta, prevede, de asemenea, o sumă suplimentară de 231 de milioane de dolari pentru Secret Service, o creștere semnificativă pentru agenție, care este responsabilă de protejarea înaltelor personalități politice americane după cele două tentative de asasinat asupra lui Donald Trump.

De asemenea, prevede o finanțare suplimentară de 47 de milioane de dolari pentru securitatea din Washington în timpul învestirii prezidențiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
congres sua
guvern