Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea „transforma” modul de tratare a bolii

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea „transforma” modul de tratare a bolii
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:07

Oamenii de știință au început un studiu clinic pe scară largă al noilor terapii personalizate împotriva cancerului, care ar putea oferi clinicienilor o imagine în timp real a eficacității tratamentelor, scrie The Guardian, citat de News.ro.

Parteneriatul în valoare de 9 milioane de lire sterline dintre Institutul Francis Crick, cinci trusturi NHS, organizații caritabile și companii din domeniul bioștiinței va examina timp de patru ani eficacitatea noilor tratamente de imunoterapie și va explora noi modalități de a detecta cancerul.

Urmărește-ne și pe Google News

Programul este unul dintre noile proiecte de cercetare care au primit undă verde din partea Departamentului pentru Știință, Inovare și Tehnologie, ca parte a unui pachet de 118 milioane de lire sterline care va crea cinci noi centre în Marea Britanie pentru a dezvolta noi tehnologii în domeniul sănătății, inclusiv scanere mai ieftine, diagnosticarea cancerului prin inteligență artificială și testarea mai rapidă a noilor medicamente prin microdozare.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Proiectul Manifest, condus de Institutul Crick, va examina tumori și probe de sânge de la 3.000 de pacienți care au suferit de cancer, în încercarea de a identifica biomarkerii - cum ar fi gene, proteine sau molecule - care ar putea indica dacă cineva are un cancer nedepistat sau dacă boala ar putea reveni.

Acest lucru ar putea face ca noul val de tratamente de imunoterapie împotriva cancerului să fie mai eficient. Imunoterapia este considerată o formă promițătoare de tratament al cancerului, deoarece stimulează sistemul imunitar al pacientului să distrugă tumorile, mai degrabă decât abordările „taie, arde, otrăvește” ale chirurgiei, radioterapiei și chimioterapiei.

A existat o explozie de tratamente de imunoterapie în întreaga lume, dar studiile sunt adesea efectuate la o scară atât de mică încât medicilor le poate fi greu să știe care va fi eficient pentru anumiți pacienți. Biomarkerii oferă o potențială soluție.

„Cancerul este o boală devastatoare care a afectat fiecare familie din Marea Britanie, inclusiv pe a mea”, a declarat Peter Kyle, secretarul pentru știință și tehnologie.

Aceste „inovații uimitoare... ar putea transforma modul în care tratăm această boală îngrozitoare și ar putea da speranță celor care se confruntă cu ea”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
cancer
studiu