VIDEO Profit Health.forum – Simin Aysel Florescu, Manager Spitalul Victor Babeș: Acreditarea te ajută la menținerea calității nivelului de asistență medicală și te și protejează. Digitalizarea e un proces foarte bun, însă este o problemă legată de oameni

Social   
VIDEO Profit Health.forum – Simin Aysel Florescu, Manager Spitalul Victor Babeș: Acreditarea te ajută la menținerea calității nivelului de asistență medicală și te și protejează. Digitalizarea e un proces foarte bun, însă este o problemă legată de oameni

Acreditarea spitalelor e un lucru absolut necesar, atât pentru a avea o procedurare clară a activității acestora, cât și pentru menținerea calității nivelului de asistență medicală și pentru protecția asistenței medicale, afirmă, la Profit Health.forum, Prof. Dr. Simin Aysel Florescu, Manager, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș.

Evenimentul a fost organizat cu spriijinul Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Medima, MSD, Regina Maria, Salt Bank

„Încă din primul ciclu de acreditare toți colegii mei, personalul medical, au fost destul de uimiți de amploarea documentelor care ar trebui să existe și nu existau toate la acel moment. Dar, după aceea, pe măsură ce a trecut timpul și le-am pus la punct, așa cum e cerut de către sistemul de acreditare, lucrurile au devenit extrem de logice.

Urmărește-ne și pe Google News

Deci, dincolo de faptul că obții o procedurare foarte clară a activității, acreditarea te ajută la menținerea calității nivelului de asistență medicală și te și protejează ca și asistență medicală, personal medical în fata unor eventuale procese de malpraxis sau alte probleme de natură juridică”, mai spune aceasta.

Evenimente
VIDEO Profit Health.forum – Livia Stan, MSD România: Impactul asupra sistemului de sănătate e enorm în cazul pacienților cu boli rare. Costul se ridică la 122.000 de euro pe an. Ne dorim foarte mult un registru național pentru bolile rare CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Health.forum – Livia Stan, MSD România: Impactul asupra sistemului de sănătate e enorm în cazul pacienților cu boli rare. Costul se ridică la 122.000 de euro pe an. Ne dorim foarte mult un registru național pentru bolile rare

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș a finalizat deja și ciclul 2 de acreditare.

„Toată activitatea asta pe care deja am întreprins-o ne ajută foarte mult în trecerea în lumea digitala a tuturor acestor informații. Pe noi, fiecare ciclu de acreditare ne-a ajutat foarte mult să realizăm ce nu era complet. E ca un puzzle care trebuie completat la fiecare pas și, dincolo de puzzle-ul care trebuie completat, acesta trebuie menținut.

Acum deja a devenit o constanță a activității noastre. Există un feedback pozitiv din partea personalului medical. Acum deja toată lumea a intrat într-un angrenaj foarte bine uns în care fiecare știe ce are de făcut”, precizează Simin Aysel Florescu.

VIDEO Profit Health.forum - Ioana Bianchi, ARPIM: Studiile clinice sunt o mare oportunitate pentru România. În 2023 au fost aproximativ 265 de studii clinice desfășurate în țară. Strategia Națională de Studii Clinice își propune să tripleze acest număr CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Health.forum - Ioana Bianchi, ARPIM: Studiile clinice sunt o mare oportunitate pentru România. În 2023 au fost aproximativ 265 de studii clinice desfășurate în țară. Strategia Națională de Studii Clinice își propune să tripleze acest număr

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș mai subliniază și importanța și necesitatea digitalizării în cadrul spitalelor.

„Tot sistemul ăsta digital începe din momentul în care pacientul îți intră în spital, se internează. Totul e legat de acea brățară de identificare a pacientului pe care o primește conform tuturor criteriilor la internare. De această brățară se leagă absolut tot ce înseamnă asistența medicală.

În primul rând, ai o dovadă foarte clară a activității desfășurate cu acel pacient, pe de altă parte ai un control, o siguranță atât a noastră, cât și a pacientului. Și este și demonstrabil. Asta vrem să facem. Deci, o trasabilitate perfectă a pacientului și a activității în spital legată de pacientul respectiv”, mai spune aceasta.

VIDEO Profit Health.forum - Vlad Ardeleanu, CEO Medima: Investițiile în dezvoltarea rețelei de clinici au depășit 60 milioane euro în ultimii ani CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Health.forum - Vlad Ardeleanu, CEO Medima: Investițiile în dezvoltarea rețelei de clinici au depășit 60 milioane euro în ultimii ani

„Digitalizarea e un proces foarte bun care ne va ajuta peste tot, însă este o problemă legată de oameni. Până când va exista un robot care să preia cu totul aceste funcții avem nevoie de oameni, datele acelea trebuie introduse de cineva, de niște registratori, care sunt plătiți foarte puțin. Oricât de digitalizați am fi, tot mai avem nevoie de câțiva oameni”, adaugă Simin Aysel Florescu.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
simin aysel florescu
spitalul clinic de boli infecțioase și tropicale dr. victor babeș